Drikke Moments Toddy, vintersmaken med friskhet og fylde

Moments Toddy, vintersmaken med friskhet og fylde>

Dette er en Norsk fruktlikør med akevitt. Den nye drikken du bør merke deg i vinter.

Også på tur i skogen og på fjellet, på ski, på truger og til fots. Hjemme, og på hytta. Hva smaker av varm drikke utendørs? Hva kan man ta med i sekken? Noe som overrasker, begeistrer og smaker vanvittig godt: Moments Toddy.

 

 

Helt nytt

Nuet er et norsk brennevinsmerke man kommer til å høre mer om. Startet av Morten Pharo Halle sammen med Benjamin Lee, Johannes Dyhre Larsen og Martin Andersson Egenæss.

 

De utviklet verdens første super-premium akevitt, Nuet Dry Aquavit, den første og eneste akevitten noensinne som har mottatt en pris i ginkategorien i en internasjonal brennevinskonkurranse (sølv i Nordic Spirits Awards 2020). Den er utviklet i mer enn åtte måneder, spesiallaget for å fungere med tonic og i en dry martini. Nuet Dry Aquavit er nevnt som "verdens første akevitt som fungerer som en skikkelig premium ginerstatning" av London Spirits Competition i 2020.

 

Nuet Spritz

Vinteren 2020 introduserte gründerne signaturcocktailen Nuet Spritz på serveringssteder i den norske fjellheimen. Nuet Spritz ble skapt som en frisk norsk variant til den litt mer søtlige Aperol Spritz. Lars Harsheim, eier og daglig leder på Koia i Kvitfjell (en institusjon og et utrolig koselig lite afterskisted midt i bakken på østsiden) nevnte at en frisk spritz kanskje ikke var det folk drømte om når det er 20 minus ute i januar? Brand ambassador og produktutvikler James tok oppdraget seriøst og satte i gang med å utvikle en varm cocktail.

 

 

Dette er Moments Toddy

Tenk deg en krysning mellom klassisk toddy og glühwein. En kombinasjon av nordiske og kontinentale smaker. Syrligere og mer krydret enn vanlig solbærstoddy, friskere og mer frukt-sødmefull enn glühwein. En moderne toddy for voksne! Moments Toddy ble en kjempehit, men utfordringen var at den måtte blandes og kokes opp for hver eneste gang. Oppskriften måtte følges til punkt og prikke, og alle ingredienser, som fiken og rosépepper, måtte kjøpes inn. Gründerne fikk en ny ide: Vi lager en likør man kan blande med noe varmt, akkurat som en vanlig toddy?

 

I løpet av høsten 2021 har James samarbeidet med Anikonic i Drøbak, og utviklet etter alle kunstens regler verdens første akevittbaserte toddy i landlige omgivelser. Norske epler og solbær, og både sort og hvit fiken knuses for hånd, før miksen blandes med sukker og maserere utendørs i 5 til 6 uker. Eksponert til de varierende temperaturene mellom natt og dag, masererer fruktene uten å fermentere som sørger for maksimalt naturlig smak fra råvarene, uten behov for kunstige tilsetningsstoffer. Akkurat slik som trendbildet etterspør. Rosépepper og Nuet Dry Aquavit tilsettes før det hele hviles, filtreres fem ganger og tappes på flaske.

 

 

Nyt smaken

Moments Toddy er en likør som enkelt kan blandes med noe varmt som eplejuice og/eller vann. Man får minst 200cl med toddy ut av flasken på 50cl. Det skaper en kopp med perfekt toddy for voksne. Den kan helles på termos og tas med på tur ut! Eller bare nytes på hytta og de gangene du vil ha en varm, deilig smak i vinter. Server gjerne med en skive grapefrukt hengende på kanten av kruset eller koppen.

 

 

Moments Toddy kan også nytes kjølig med noen isbiter, som en velsmakende og frisk drink, for de gangene du vil ha en alternativ smak, gjerne servert med en sitron eller appelsinskive. I høyt glass med stett eller i drinkglass. En populær vri er «Sprudletoddy», som er en norsk variant av Kir Royale; Moments Toddy toppet med musserende. Like delikat som den er enkel.

 

Moments Toddy er i tillegg flott til cocktails fordi den både er fargesterk, smaksrik, frisk og fyldig, og kan mikses med mange ulike tilsetninger. Bruk fantasien og lag cocktails verden aldri har sett før.

 

 

Nuet Moments Toddy

Toddyen er laget av epler, solbær, fiken, rosépepper, Nuet Dry akevitt. Fargen er dyp rød og duften har aroma av søte bær og krydder.

Smaken er med balansert sitrus fra eple og sødme fra solbær med kompleks ettersmak av rosépepper og fiken.

Pris kr 325,70

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev