Nyhet
Drikke Sprudlende drikke

Sprudlende drikke > og til mange anledninger ..

Årets nasjonaldag nærmer seg med stormskritt. Vedlagt følger et bredt utvalg musserende viner til den store festen.

 

17. mai frokosten er det store høydepunktet for mange og kan inkludere alt fra skalldyr og laks, til spekemat og salater, kraftige oster og kaker i alle varianter. For at vinen ikke skal drukne i de mer smaksrike rettene er det viktig at vinen har en viss kraft.

 

God allrounder

Champagne har fylde og kompleksitet fra annengangsgjæring på flaske og lengre opphold på bunnfall hvilket gjør at vinene blir både rike og friske nok til å hamle opp med mange forskjellige smaker. Dette gjør Champagne til en flott allrounder.

Champagne Charles Heidsieck Brut Réserve (NV)

Pris kr  549,90

 

Aromatisk sekt 

Et godt alternativ utenfor Champagne er en aromatisk og delikat musserende fra Tyskland laget på riesling-druen. Sekt er i vinden så her treffer du både på trend og følelsen av litt luksus til en rimeligere penge. Den er i tillegg en fulltreffer til røkelaks og skagenrøre.

Weingut Grans-Fassian Riesling Sekt Brut 2018

Pris kr 269,90

 

En god aperitif

Har du fokus på kortreiste produkter, er 17. mai den perfekte anledning til å servere vår musserende fra Drøbak. Den er laget kun på bringebær og dufter klokkerent av norsk sommer. Hvis du vil ta med en vertinnegave litt utenom det vanlige, er dette også en god anbefaling. Den er deilig som en frisk aperitiff eller til saltere mat som skinker og lignende, i tillegg til milde oster og friske bær.

 

Bringebærlandets Musserende 2021

Pris kr 339,90

 

 

Pet Nat - trend 

En stor trend i Norge, som i mange andre land, er pét nat. Forkortelsen står for pétillant naturel og er enkelt og greit en vin som er tappet på flaske før den er gjæret ferdig. Inne i flasken spiser gjæren opp resten av sukkeret og lager bobler og smak. Vinene har litt mindre bobler enn vanlig musserende og virker litt bløtere i munnen.

Pato sin pét nat fra Portugal er et fint sted å starte. Det er en snill variant som er saftig forfriskende og rosa på farge. I tillegg har den litt lavere alkohol, hvilket kan være et stort pluss da det jo tross alt er barnas dag.

João Pato Rosa Duck

Pris kr 219,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev