Nyhet
Drikke Norges Beste Drikke

Norges Beste Drikke> norsk malt og eplemost

Landbruks- og matminister Sandra Borch stod for tildelingen av hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri. F.v: Landbruks- og matminister Sandra Borch, sjefsbrygger Patrick Witte, driftsjef Georg Fjellhaug og daglig leder Finn-Erik Blakstad. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

 

Hedret norsk øl og eplemost

I tillegg til å være landbruks- og matminister er jeg også drikkeminister, sa landbruks- og matminister Sandra Borch under tildeling av Spesialitet til Ekeby Gårdsbryggeri og Hyggen gård under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.

 

 

Mesker seg med norsk malt

Som landbruks- og matminister, og ikke minst drikkeminister er det ekstra gledelig få hedre et bryggeri som brygger med norsk malt, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun tildelte hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri. 

 

Ekeby Gårdsbryggeri holder til i låven på Ekeby Gård i Moss og produserer øl med maltet bygg fra nærområdet. De fikk Spesialitet for Gårdspils, Gullholmen, Oktober, Oslofjorden Perle, Bayer og Misteltein.

 

Eplemost i særklasse fra Hyggen gård i Asker

Hyggen gård i fjordbygda Hyggen i Asker kommune produserer eplemost på epler fra egen hage med mål om å lage autentisk eplemost som gjenkjennes på sorten som er brukt og stedet eplene er dyrket på.

 

Hyggen gård fikk Spesialitet på Eplemost Aroma og Eplemost Gravenstein som dommerpanelet mente hadde et flott råvarepreg og god balanse mellom sødme og friskhet. 

 

Dommerpanel med sterk drikkefaglig kompentanse

En stor takk til HANEN for strålende gjennomføring av Norges Beste Drikke. Å legge Spesialitet-vurderingen av eplemost og øl til et dommerpanel med sterk drikkefaglig kompetanse bidrar til å løfte fram de særlige kvalitetsegenskapene som kreves for å hevde seg i toppen av disse kategoriene, sier fagsjef lokalmat i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.

 

Norges Beste Drikke er en årlig nasjonal konkurransen for norske drikkeprodusenter som driver lokal foredling av norske råvarer til norsk drikke. HANEN har driftet konkurransen for Norsk Eplefest siden 2018.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev