Nyhet
Drikke Norsk sider med medaljeskred under Ciderworld i Frankfurt

Norsk sider med medaljeskred under Ciderworld i Frankfurt >

Bilde over - Ole Christoffer Røste og Trine Flaaten fra NeRø Frukt & Sider

 

Norsk sider med medaljeskred under Ciderworld i Frankfurt – En stor bragd for norsk drikke

 

Den norske sideren imponerte stort i Tyskland og hentet medaljer i flere kategorier. Totalt ble 37 gull-, sølv-, og bronsemedaljer med hjem til norske siderprodusenter Spesielt nykommerne i NeRø , Sekse Gård og Eiane gård imponerte i flere kategorier

 

 

Hele 15 norske produsenter deltok med sidere i Frankfurt, Tyskland, og etter flere gode plasseringer tidligere år, var forventningene til norske medaljer høye. Norsk sider var på alles lepper og gjorde seg godt bemerket som årets hedersland under prestisjefylte CiderWorld.

 

Spesielt imponerende var det at flere unge nykommere i siderproduksjon hevdet seg. NeRø fra Telemark vant gull og fikk 120 av 120 mulige poeng i issider-kategorien. I kategorien musserende sider ble det flere norske gull. Sekse Gard, Hardangergutane, NeRø og OmCider stakk alle av med høy score og medaljer. I kategorien smaksatt musserende sider tok Eiane Gard fra Ryfylke med seg gull.

 

– Det er svært gledelig at så mange unge norske produsenter gjør det bra internasjonalt, og en stor bragd for norsk drikke. Det lover godt for norsk sider i tiden fremover, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannesen

 

Mange om medaljene

Et internasjonalt panel med 28 dommere var samlet for å bedømme verdens beste sider. Norge konkurrerte med siderprodusenter fra Tyskland, Spania, Canada, Luxemburg, Latvia, Østerrike, Frankrike, Storbritannia, Italia og Japan. Kriterier som utseende, lukt, smak og typisitet var alle viktige faktorer og norsk sider glitret med høy kvalitet over hele linja.

 

Dommer og forsker ved Norsk institutt for bioøkonomi, Ingunn Øvsthus skryter av den høye kvaliteten på de norske bidragene.

–  Norsk sider utmerket seg som et godt produkt og skilte seg ut ved å være mer fruktig i smak og lukt, forteller Øvsthus.

 

 

Oversikt over produsenter som deltok og medaljer her 

 

NeRø – 2 gull, 1 sølv,

Lien Gård – 1 sølv,

Balholm – 1 gull, 1 sølv, 1 bronse

Haugfrukt Company – 1 bronse

Sekse Gard – 2 gull, 1 sølv

Helleland Gard – 1 sølv

Ulvik Frukt & Sider -2 sølv, 1 bronse

Hardanger Saft & Siderfabrik – 1 gull, 2 sølv, 3 bronse,

Egge Gård – 2 sølv, 1 bronse

Apal Sideri – 1 sølv

Eiane Gard – 1 gull, 1 sølv,

Kvestad Sideri

Store Naa Siderkompani – 1 sølv

Hardangergutane – 1 gull, 1 sølv, 1 bronse

Omcider – 1 gull, 1 bronse,

Alde Sideri – 2 sølv

Lærdal Sideri – 1 sølv

 

Produsentene kommer fra Telemark, Balestrand, Lærdal, Hardanger, Lier og Ryfylke.

 

Sider har blitt en viktig del av mat-og drikkekulturen i Norge og har fått en viktig plass i jordbruket. Norsk sider har de siste årene blitt mer og mer populært, også utenfor landegrensene. I fortsettelsen av det norske sidereventyret skal Sider-VM holdes i Bergen den 10.-12. november.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev