I mars ble det lansert en sauvignon blanc fra Forrest Wines i Marlborough, New Zealand, med distribusjon til alle Vinmonopol i Norge. Den har naturlig lav alkohol på 9,5 % men likevel moden frukt og typeriktige aroma av blant annet grønne stikkelsbær, lime og urter samt frisk syre.
John Forrest har forsket seg fram til en metode for å redusere sukker og dermed alkohol, men likevel oppnå fullmodne druer. Det han gjør er å stadig fjerne ca. 35 cm av den øverste bladveksten i forhold til «normalen», slik at det eldre bladverket nederst må stå for fotosyntesen. De eldre bladene «booster» ikke sukkerutviklingen i like stor grad som de yngre, og resultatet blir modne druer med mindre sukkerinnhold og opptil 40 % reduksjon i alkohol sammenlignet med druenes normale potensiale.
Vinen er dermed helt i tråd med trenden som går mot lysere og lettere viner. Den kommer også i lettvektsglass og er sertifisert Sustainable Winegrowing New Zealand.

Forrest The Doctor’s Sauvignon Blanc 2022
Lukten er ung, undermoden og har litt dempet aroma av sitrus, litt tropisk frukt, solbærblad og nesle. Smaken er fruktig, lett og frisk, preg av lime, pære og tropisk frukt, innslag av engsyre, solbær og nesle. Fargen er lys gulgrønn. Den passer som aperitif og til skalldyr og grønnsaker
Pris kr 135,90