Drikke O`jul med din glede

O`jul med din glede > her er et godt utvalg av årets juleakevitter

Norges mest populære juleakevitt er i år ute med sin 36. årgang Med en rund og fyldig smak av vanilje, karamell og tørket frukt er Gilde Juleaquavit et utmerket valg til julematen.

 

Hvert år siden lanseringen i 1988 har Gilde Juleaquavit blitt laget etter samme kriterium. Én andel av akevitten er modnet i ett år, én del er modnet i flere år og resten er den unike moderandelen.

 

– De edle dråpene fra alle de tidligere årganger kombinert med våre innovative akevittblendere som hvert år tilfører akevitten noe helt nytt, er suksessoppskriften bak Gilde Juleaquavit, sier Atle Minothi, akevittambassadør i Anora.

 

– Gilde Juleaquavit passer utmerket til julemat, og spesielt ribbe. Årets utgave er en rik og velbalansert akevitt med fyldige fataromaer og en delikat krydderprofil. Jeg synes den er enda bedre enn i fjor, og derfor min soleklare anbefaling til julemåltidet, fortsetter han. 

 

 

Til juledesserten, avec eller en god ost er Gilde Juleaquavit Ekstra Modnet et godt valg. Sistnevnte er modnet minst fem år på spesielt utvalgte sherryfat, og vant flere av fjorårets store akevittester.

 

– Gilde Juleaquavit Ekstra Modnet har et velbalansert krydder- og fatpreg med god sødme og en elegant avrundning. Den har en rik og konsentrert smak med innslag av vanilje og krokan fra fatmodningen, sier Atle Minothi.

 

 

Det perfekte uperfekte gildet

Årets tema og etikettdesign er inspirert av de gode samtalene og møtene rundt et dekket festbord. Anora, som står bak merkevaren Gilde Juleaquavit, har fått med seg interiørdesigner Aina Sollie Steen til å dekorere og komme med sine beste tips om hvordan man kan skape et minnerikt festbord.

Sollie Steen er opptatt av gjenbruk og naturlige materialer når hun dekorerer, og har i den sammenheng også laget unike glass av gamle Gilde juleaquavit-flasker sammen med glassblåser Heidi Skofsrud hos Studio Sirkel.

 

– Et festbord skal være en totalopplevelse som vekker sansene gjennom estetikk, visuelle elementer, dufter og smak, sier Aina Sollie Steen.

 

– Alle gjestene skal føle seg velkommen akkurat som de er. Jeg er tilhenger av det «uperfekte» når det gjelder borddekking – det gjør ingen ting om dekketøy eller bestikk ikke matcher. Gjenbruk av gavebånd fra i fjor som serviettringer, miks gammelt med moderne, og ta med deg noen kvister fra skogen inn til bordet, legger hun til.

 

 

Her er tre tips fra Aina Sollie Steen for å dekke det perfekte, uperfekte festbordet

 

Bruk gjerne glass, bestikk og tallerkener av ulik størrelse og fasong – vi er alle ulike så hvorfor ikke la festbordet signalisere det samme?

 

Tenk symmetri. Midtstilling av dekorasjoner på bordet gjør det høytidelig, og lek deg med ulike høyder. Selv om du bruker ulike elementer og former, så vil bordet fremstå visuelt ryddig hvis du har en symmetrisk oppbygging av dekorasjonen. Gjennomsiktige gjenstander tetter for eksempel ikke igjen.

 

Velg de fargene som gir deg eller gjestene dine de beste assosiasjonene. De tradisjonelle fargene i julen er gjerne rødt og lilla, men en naturlig jul med grønt og hvitt er spennende og vakkert.

 

Og elsker du rosa, så dekk et rosa julebord! La din egen personlighet skinne gjennom når du inviterer hjem til deg.

 

 

Her er et utvalg smaksrike og spennende juleakevitter som passer utmerket til julematen

 

Gilde Juleaquavit 2023

Dette er en rik og velbalansert aquavit med fyldige fataromaer og en delikat krydderprofil. Nyt den lange og fyldige ettersmaken av krydder, karamell og tørket frukt.

Passer perfekt til tradisjonelle norske juleretter, spesielt til ribbe.

  

Gilde Juleaquavit 2023 Ekstra Modnet

Akevitten har en rik og konsentrert smak med innslag av vanilje og krokan fra fatmodning. Integrert krydderpreg med innslag av tørket frukt og florale noter. Lang ettersmak med behagelig sødme.

Akevitten passer utmerket som avec, til oster eller dessert. Dette er akevitten for dem som ønsker det lille ekstra!

Pris kr

 

 

Her er et utvalg  smaksrike og spennende juleakevitter som passer utmerket til julematen

 Gammel Opland Juleaquavit er en rund og balansert akevitt og representer det ypperste av århundrelange håndverkstradisjoner. Den unike krydderblandingen fra 1872 kombinert med 5 års fatmodning gir en elegant akevitt med smak avkarve, anis, lakris, varm sitrus og florale noter, samt vanilje, krokan og tørket frukt.

 

Lysholms Høytid Juleaquavit er en moderne akevitt inspirert av Trøndelags farger og smaker. Den uslåelige kombinasjonen av tørket frukt og sjokolade bringer julehøytiden inn i hver dråpe. Akevitten er rund og fruktig med innslag av fatnoter, krydder, tindved og kakao.

 

Løiten Julaquavit er en blend fra nøye utvalgte Løiten-fat som gir et modent og fyldig preg, og smak av sitrus og lakris med noter av kanel og kardemomme. Akevitten får sødme og eikenoter fra 12 måneders modning på sherryfat, og er toppet med eksklusiv 10 år gammel Løiten Aquavit.

 

Strand Julaquavit har et rikt, avrundet krydderpreg fra klassiske akevittkrydder, i tillegg har den et fruktig innslag fra modne multer, og et spennende urtepreg fra kjørvel.

 

Simers Bohemens Jul har et fruktig urtepreg fra tørkede kaffebær, og et fyldig fatpreg fra tre års modning på sherryfat.

 

 

Aalborg Juleakevitt har blitt laget på den samme suksessoppskrift de siste 40 årene. Den er fremstilt på destillat av karve-, dill og korianderfrø, og har deilig smak og lukt av karve, og ettersmak av appelsin, mandel og koriander.

 

 

Håvaldsen Juleaquavit har hint av lakris med balanserte innslag av krydder, sitrus og karve. Den har fatpreg med lang ettersmak floral med preg av karve, krydder og lette sitrustoner.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev