Nyhet
Drikke OPLAND JUBILEUM

OPLAND JUBILEUM> historien startet i 1872

Historien til Opland begynte da bønder fra bygdene rundt Gjøvik gikk sammen om å lage et eget brenneri i Gjøvik by for å sikre avsetning på poteter. De første årene ble spriten solgt lokalt, men i 1872 ble det etablert en destillasjon i Stenersgaten i Christiania slik at man for alvor kunne gå i gang med produksjon av akevitten hele Norge i dag kjenner som Gammel Opland.

 

Oplands sterke posisjon skyldes krydderblandingen, som i tillegg til karvefrø består av fennikelfrø, anisfrø, korianderfrø og paradiskorn. Krydderne destilleres med rent norsk vann og potetsprit før akevitten modnes på eikefat, tidligere brukt til Oloroso sherry. I dag er Opland en viktig del av norsk mat- og drikkekultur, og anerkjent for sin edle smak i inn- og utland.

 

Opland har en enestående posisjon blant kjennere av norsk akevitt. Grunnlaget for suksesshistorien er en unik krydderblanding og modning på utvalgte eikefat som tidligere har vært brukt til Oloroso sherry.Til 150-årsjubileet for Oplands originalresept har vi tappet en eksklusiv akevitt fra utvalgte Oloroso- og PX-sherryfat som er lagret minst 10 år. Den lange modningen gir Opland Jubileum en spesielt rik og utviklet smak 

 

 

Opland Jubileum er en rund, elegant og balansert akevitt. 10 års modning på sherryfat har gitt akevitten komplekse og sødmefulle fataromaer av vanilje, karamell, mørk sjokolade og rosin, samt avrundede toner av karve, anis og lakris fra den unike krydderblandingen. Den rike ettersmaken varer og varer. Nyt denne jubileumsakevitten romtemperert i et tulipanformet stettglass, gjerne etter et godt måltid. Opland Jubileums rike og komplekse fatpreg gjør den til et glimrende alternativ til cognac og annen avec. Akevitten er lagret i 10 år.

Pris kr 699,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev