Nyhet
Drikke Godt nytt fra Oslo håndverksdestilleri

Godt nytt fra Oslo håndverksdestilleri >

OSLO HÅNDVERKSDESTILLERI har samarbeidet med det irske håndverks whiskey destilleriet Teeling. Fire Akevitt fat ble sendt til Irland og i retur fikk de fire pot-still whiskey fat. Disse ble fylt med en spesialtilpasset akevitt resept og Teeling har lagret to ulike whiskeyer på deres fat.

 

Slike fatbytter er ikke helt uvanlig i brennevinsbransjen, men dette samarbeidet ligger det litt mer tanke bak enn mange andre.

 

 

Frederik Dahl, salg- og markedssjef i Oslo Håndverksdestilleri, forteller:

 

- Teeling og vi har samme distributør i flere av markedene vi selger til. Gjennom dette har vi blitt godt kjent i disse årene. Vi har jo hatt noen hyggelig kvelder opp igjennom hvor vi har smakt på hverandres produkter og er begge store beundrere av hva den andre gjør.

 

Vi har også ganske like historier; vi er begge etablert i 2015 som det førte destilleriet på henholdsvis 90 og 125 år i hver vår hovedstad.

 

Begge fokuserer på å lag sitt lands nasjonalbrennevin, men ønsker å gjøre det litt annerledes enn de dominerende aktørene og med fokus på å lage ærlige produkter. Derfor følte vi at vi måtte få til noe spennende sammen.

 

Så en sen kveld på bar i Berlin ble denne planen lagt, som nå har resultert i noen helt spesielle akevitter og whiskeyer.

 

Fatene som Oslo Håndverksdestilleri fikk var såkalt pot-still whiskey. Dette er den særegne formen for whiskey som irrene lager hvor deler av bygget er umaltet. På disse faten har akevitten får godgjøre seg i 18 måneder og har nå blitt tappet på 1900 nummererte flaske.

 

Flertallet av disse flasken vil dog gå til eksport. I resepten som er spesielt tilpasset disse fatene brukes det 13 ulike vekster som alle vokser naturlig i Norge. Blant annet bygger de oppunder whiskeyens toner av gul frukt med å bruke rognebær og blomstertonene pares opp med røsslyng. For å gi akevittresepten et tilsnitt av whiskyens karamell toner har den blitt tilsatt litegranne norsk honning.

 

I denne sesongen er Teeling Smalbatch og eksklusivt for Norge, en 15 år gammel singelmalt, begge avsluttet på akevittfat fra Oslo Håndverksdestilleri også tilgjengelig. Her kan man  fange opp den unike stilen som akevitter fra Oslo Håndverksdestilleri har.

 

 

Akevitten kan drikkes som den er. Den passer godt til blant annet spekemat, svine, storfe, lam og ost med dens milde urtetoner med smaksdybde og kompleksitet, rike munnfølelse og lette sødme fra honning og whiskeyfat.

 

 

Den lukter av mild og frisk karve, malt honning, urter som mynte, blomster og lyng, krydder med blant annet hvit pepper og fatpreg med lette vaniljetoner. Smaken er sødmefull med honning, salt karamell og gule frukter. Krydret med et balansert preg av karve. Lang ettersmak med blant annet kjølig mentol.

Pris kr  499,90.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev