Drikke Popcornakevitt – kun 2000 flasker

Popcornakevitt – kun 2000 flasker>

4. mai ble det lansert et lite parti med «limited edition» akevitt, nemlig den helt spesielle Strand Popcorn Aquavit. Dette er en akevitt med smak av popcorn med smør, og det er kun produsert 2000 flasker.

 

 

Akevittene fra Strand Brænderi er kjent for å være unike. Bruk av ingredienser man som regel ikke forbinder med akevitt, har medført at disse innovative akevittene fort har blitt utsolgt. Strand utfordrer konvensjonene innenfor akevittkategorien og inspirerer med nyskapende smaksvarianter. Strand Brænderi popcorn føyer seg inn i rekken av unike, innovative akevitter.

 

- Strand Popcorn Aquavit kan ses på som en videreutvikling av den populære smørakevitten til Strand, som ble lansert for non år siden. Alt blir bedre med smør mener produktutvikler i Anora, Håkon Urdal, som er mannen bak denne artigere popcorn-nyheten.

 

-  Som forholdsvis ny i rollen som produktutvikler ville jeg utforske hva man kan finne på av morsomme smaker. Popcorn er i tiden, det er noe alle liker og noe jeg forbinder med noe lekent og positivt. Popcorn og fataroma fra akevittfatene er faktisk ikke så langt fra hverandre, så da tenkte jeg at dette var en perfekt match, forteller Urdal.

 

 

Smaken av popcorn

- Utover å være noe artig, passer popcorn faktisk meget godt med fatmodnet akevitt aromamessig, forteller Urdal. Aromaene som oppstår under popping er beslektet med aromaene man får fra toastede eikefat.

 

Under «poppeprosessen» utvikles det nemlig et røstet og karamellisert preg som matcher fatnotene i en godt modnet akevitt på en utmerket måte. Popcornet er poppet selv av Urdal og selvsagt med ekte smør som beriker aroma og munnfølelse. Hele 25 kg popcorn måtte til for å oppnå den ultimate smakskombinasjonen. Resultatet er en rik akevitt med røstede noter og lang, rund finish med preg av smørkaramell som sitter lenge.

 

Strand Popcorn Aquavit kan nå bestilles fra bestillingsutvalget til Vinmonopolet. Det er som sagt kun produsert 1000L av denne varianten, altså 2000 flasker, så her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder hvis du ønsker å sikre deg denne unike akevitten.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev