Drikke Pinot Noir vom Löss Trocken til vegetar

Pinot Noir vom Löss Trocken til vegetar>

Denne vinen passer godt til vegetariske retter og lettere råvarer som fjærkre, vaktel men også småvilt. Den er produsert i  vindistriktet Pfalz i Tyskland Området vest for Rhinen har, takket være Romerriket, en 2000 år lang tradisjon for vinkultur. Arven etter Romerriket ble her, som i mange andre steder i Vest-Europa, ivaretatt av kirken, som med sitt klostervesen stod for mesteparten av middelalderens vinproduksjon. Karl den Store var også en aktiv fremmer av virksomheten i regionen, som del av sin skattepolitikk.

Selv den dag i dag er mange klostre fortsatt store produsenter. Som følge av den franske okkupasjonen i Napoleonstiden ble mange av de store kirkegodsene delt opp, etter Napoleons akkord med Paven i 1806. Dette skapte mange små produsenter. Etter revolusjonen i 1933 ble mye land igjen omfordelt til fornuftige småbruk, noe som har holdt seg til den dag i dag.

 

Reh Kendermann Pinot Noir vom Löss Trocken

Dette er en frisk, lett vin og med god fruktintensitet. Den har bærpreg, urte og krydder og middels fylde. Vinen Passer til retter av lyst kjøtt, småvilt og fugl og prøv den til vegetar.

Pris kr 458,90 BIB

 

Oppskrift på grillet nykål - og blomkålsalat, estragondressing og stikkelsbær finner du her > 

appetitt.no/oppskrifter/grillretter/gronnsaker-og-sopp/grillet-nykal-og-blomkalsalat

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev