Nyhet
Drikke RENT FJELLVANN FRA TRYSILELVA

RENT FJELLVANN FRA TRYSILELVA>

Trysilelva har gjennom alle tider gitt grunnlag for næring, rekreasjon og industri. Dette rene fjellvannet er nå også utgangspunktet til riktig godt øl fra Trysil.

 

Trysil Bryggeri ligger åpent til midt i restauranten på Trysil Hotell midt i Trysil sentrum. De dagene de brygger som oftest er det tirsdager og onsdager kan du sette deg i bryggeripuben med noe godt i glasset og se, høre og ikke minst lukte deg gjennom hele prosessen.

 

 

Slik brygges Trysilølet

I mesketanken til venstre blandes knust malt og oppvarmet vann fra Trysilelva. Her trekkes sukker, smak og armomastoffer ut fra maltet. Temperaturen i mesken varierer fra 62-70 grader.  I lauter-tanken så skilles vørter fra maltet og overføres til kokekar. Masken, altså mesket malt brukes til dyrefôr.

Drøye 1000 liter vørter kokes opp og tilsettes humle. På gode dager med riktig vindretning kjenner man godlukta bre seg helt nord på bygda.

 

 

Etter en koketid på minimum 60 minutter overføres vørteren til gjæringstankrommet på andre siden av lobbyen.

 

Her kjøles vørteren ned og tilsettes oksygen og gjær før den havner i en av de seks gjæringstankene. Etter noen uker på tank har gjærceller omdannet sukker til alkohol og det ferdige trysilølet blir tappet på flasker eller fat. I bryggeripuben Kveik har de til en hver tid 10-15 forskjellige øl på tapp.

 

Les mer om bryggeriet her > 

trysilbryggeri.no

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev