Drikke HVITT & RØDT

HVITT & RØDT>

Caroca Loureiro  fra Caroca Family Vineyards

Familien Carvahlo holder til i Lima, som ligger i Portugals mest kjente hvitvinsområde, Vinho Verde. Familien har dyrket druer i flere generasjoner og lager vin av kun egne druer. Totalt eier familien 30 hektar i Vinho Verde, hvor de produserer Alvarinho, Loureiro, Arinto mm. Caroca er navnet på den tradisjonelle klesdrakten fra området som ble brukt av gjetere og av arbeiderne i vinmarkene, og som familien Carvalho pleide å lage.

 

100% Loureiro

Håndhøstede druer fra sørvendte vinmarker med granittjordsmonn. Gjæring ved lav temperatur 14-15 C og ingen malolaktisk gjæring. Vinen er videre lagret 4 måneder på det fine bunnfallet. Den har lys strågul farge, floral nese med sitrus og kirsebærblomst, smaker friskt av gul frukt og sitrus og har god balanse. Vinen passer  som aperitiff, terrassevin, fisk, skalldyr, hvitt kjøtt, buffet. Den er konsumferdig men kan fortsatt lagre.

Pris kr 123,-.

 

 

Cátulo Garnacha Organic 2018 fra La Casa de Lúculo

La Casa de Lúculo holder til i under-regionen Baja Montaña i Navarra, i de kuperte bakkene ved fjellet Mendigorría. Her har produsenten 15 hektar med vinstokker som er opp til 100 år gamle. Vinmarkene ligger på 600 meter over havet, med jordmonn preget av leire, kalk og sand. Vinmaker Juan Glaría dyrker alle vinene sine økologisk og har en naturlig tilnærming til vindyrking og vinifikasjon.

 

100% Garnacha

Håndhøstede druer fra økologiske vinmarker. Druene avstilkes og spontangjæres i sementtanker. Ingen tilsatt svovel under vinifikasjon før tapping, ingen klaring og kun lett filtrering ved tapping. Lagret på sementtanker. Vinen har dyp, mørk farge, flott nese med kompleks aroma av krydder og røde bær. Den er fyldig og rund med modne tanniner. Fast og saftig og passer til biff, storfe, lam, lyst kjøtt, pasta, pizza. Konsumferdig, kan fortsatt lagres.

 124,90 kr.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev