Drikke Zacapa royal

Zacapa royal > En perle av en rom...

Zacapa Royal er utviklet av master blender Lorena Vasques, og den er en ekte perle av en rom. Rommen er lagret på eikefat fra fire franske skogsområder kalt Le Bois du Roy – Kongens trær. Til Royal har Lorena Vasques samlet noen av de fineste, mest sjeldne og modne rom-typene som finnes i Zacapas omfattende kjellerlager i det guatemalske høylandet. Som alltid har man brukt Sistema Solera, som er en lang modningsprosess, hvor det benyttes ulike fat underveis, noe som gir rommen kompleksitet og intensitet i dens aroma og smak.

Den unike blenden av rom er modnet i opptil 30 år, hvorav den siste tiden på eikefat fra Le Bois du Roy. Eikefatene er svært etterspurte og stammer fra skoger som har vært beskyttet siden det 13. århundre. Skogene er underlagt strenge restriksjoner som opprinnelig ble innført av den franske kongen. Siden den gang er det kun blitt produsert fat i et meget begrenset omfang, og de blir kun benyttet til de mest prestisjefylte årgangene.

Zacapa Royal byr på en overdådig smaksopplevelse med nellik, sjokolade, tørket frykt, muskat og ristede mandler, side om side ned noter av kremet vanilje og karamell. Dermed er det stor forskjell på Royal og Zacapa XO, som kjennetegnes med noter av mørk sjokolade, kirsebær og krydder.

”Zacapa Royal er en rom som er usammenlignbar hva angår smak og kvalitet, og den vil derfor være en unik opplevelse for alle som stifter bekjentskap med den. De komplekse smakene nytes mest når den serveres rent. Selv nyter jeg Royal til et godt måltid, eller som et selvstendig innslag i forlengelsen av måltidet.”, sier Lorena Vasques, master blender for Ron Zacapa.

Med en veiledende pris på 2.599 kroner flasken, er Zacapa Royal en luksusrom med en ekstraordinær palett, og den tas vel i mot av rom-connoisseurs verden over.

 

 

Om Ron Zacapa

Utover Rom Zacapa Royal, omfatter porteføljen variantene Ron Zacapa 23, Zacapa Edición Negra, Zacapa Limitada og Ron Zacapa XO. Merket er å finne på topp ti blant verdens beste luksus-spriter i følge World Luxury Association. Ron Zacapa er å finne hos velassorterte vinhandlere, samt gode barer og restauranter rundt om i verden. Den er også finne på Vinmonopolets bestillingsliste. 

 

Ron Zacapa kommer fra Guatemala, og det geografiske opprinnelseslandet setter sitt særegne avtrykk på rommen. Ron Zacapa fremstilles og lagres 2.300 meter over havets overflate i Guatemalas høye fjell kalt ”House Above the Clouds””. Den lave gjennomsnittstemperaturen på 17 grader senker aldringsprosessen, mens den tynne luften og det lave atmosfæriske trykket intensiverer tilførselen av smakene fra lagringsfatene.

 

Der de fleste rom-brands fremstilles av melasse, bruker Ron Zacapa utelukkende konsentrat fra førstepressingen av sukkerrør fra Zacapas egen plantasje. Det kalles også for jomfruhonning, og den gir en både søtere og mykere smak.

 

 

Julecocktails av Antonio Navares

 

Vi inviterte Norges beste bartender, Antonio Nevares, til å lage noen smakelige julecoctails til oss, og dette er resultatet.

 

”Jul for meg betyr sammenkomst og glede - det er den tiden på året hvor familier samles, deler og feirer. Julen er også en tid hvor vi møter mange spennende og karakteristiske smaker og lukter som er enestående for denne årstiden. Dette har jeg forsøkt å fange i cocktailen ”Gløgg Z Punch” hvor man møter spennende og eksotiske smaker fra rom og de kjente, tradisjonelle smakene fra gløgg. Cocktailen P.C.D er i mine øyne den perfekte representasjonen av en julecocktail gir et spennende møte mellom de tradisjonelle, norske råvarene sjokolade og Rørosmelk med Zacapa rom. ”

 

 

P.C.D

45 ml Zacapa 23

40 ml Røros melk

2 dash Absint

20 ml Hvit sjokoladelikør

 

Ha alle ingredienser over i en shaker. Rist godt og hell gjennom en sil over i et martini-glass. Rasp over litt muskatnøtt for garnityr.

 

 

Gløgg Z Punch

30 ml Zacapa 23

40 ml ug rødvin

Kanel

Kardemomme

20 ripsbærsaft

 

Ha alle ingredienser i alle shaker. Server i en glasskopp og bruk en kvist edelgran som garnityr.

 

 

XONI

30 ml Zacapa XO

30 ml Campari

30 ml Vermouth

 

Shake alle ingredienser godt sammen i en shaker. Sil gjennom og server i et rocks glass. Garnitér med tørket appelsin.

 

 

  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev