Drikke Skagerak Gin - smaken av nordisk sommer

Skagerak Gin - smaken av nordisk sommer>

Skagerrak Gin er en prisbelønt gin inspirert av nordisk natur - mektig nordisk hav, salt vind og kystens blomster og bær.

Den har et maritimt preg, og er laget med aromaskapende, nordiske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved og tang.

 

De spesielle nordiske ingrediensene bidrar med en unik aromaprofil av blomster og fruktig sødme av modne bær.

Diskret sitrusaroma fra spisskumminfrø gir Skagerrak Gin en forfriskende smak. Den spiselige tangen søl, er håndplukket langs norskekysten og gir en delikat og litt salt smak av fersk sjø, som du finner når du f.eks. spiser ferske østers.

Tangens diskrete, salte aroma fullfører og balanserer de øvrige frukt- og krydderaromaene i Skagerrak Gin. Resultatet er en aromatisk, frisk og balansert gin av høy kvalitet. Smaksekspertene foreslår faktisk å slippe et par flaksalt på toppen hvis man lager en gin tonic med Skagerrak Gin.

 

Skagerrak Gin produseres i Norden. Selve flasken er vakker og mørkeblå, inspirert av det uforutsigbare og uregjerlige nordiske havet. Trekorken viser nordstjernesymbolet, etter stjernen sjøfolk har navigert etter siden vikingtiden.

 

Den har vist veien over Skagerrak og ledet skip trygt i havn i generasjoner. De tre prikkene på forsiden av flasken symboliserer de tre sterkeste fyrtårnene som omgir Skagerrak: Lindesnes fyr i Norge; Hanstholm fyr i Danmark og Pater Noster fyr utenfor Gøteborg i Sverige.

 

 

 

Historien bak Skagerrak Gin

Utviklingen av en ny nordisk gin startet for tre år siden, da Nordens største brennevinprodusent Arcus ville prøve å lage sin første gin. Kravet var at den skulle være naturlig, moderne, urnordisk og laget av nordiske ingredienser. Skagerrak Gin har vært et samarbeid mellom Arcus sine produktutviklere med innspill fra norske, svenske og danske bartendere. Fra Norge deltok Yunus Yildiz fra Himkok, og nå Svanen i Oslo og Truls Thomsen, mannen bak «Gin – en bartenders guide» og Pjolter & Punsj i Stavanger.

 

Det som gjør Skagerrak Gin spesiell er aromabalansen mellom blomsten fra hylleblomst og kamilleblomst i kombinasjon med den salte tangen. Dette gjør den til en allsidig og bred gin som kan brukes i alle de klassiske gincocktailene, men også i nye nordiske varianter, forteller Elaine Delgado Antonsen, Skagerrak-ambassadør i Arcus.

 

En annen spennende detalj er den diskrete sitrusaromaen som ikke kommer fra sitron, men fra spisskummenfrø. Ved å bruke fraksjonell destillasjon har sitrusdelen blitt isolert fra spisskummen, noe som gir Skagerrak Gin et diskret snev av frisk sitrus.

 

 

 

 

Skagerrak gin er velegnet til alle de klassiske gincocktailene  og også nye nordiske varianter. Den kan også nytes alene.

Her er noen forslag til sommerens cocktails, inspirert av hav og nordisk natur.

 

Skagerrak gin & tonic

5 cl Skagerrak Gin

10 cl tonic

havsalt

rabarbra

 

Ha Skagerrak Gin og tonic i en cocktailshaker. Ha i is og rist godt. Hell alt over i et stort highballglass, og fyll opp glasset med isbiter. Dryss en fint lag med havsalt på toppen. Pyntes med rabarbra.

 

Skagerrak Collins

5 cl Skagerrak Gin

3 cl sitronsaft

2 cl sukkerlake

Havsalt

Club soda

 

Ha Skagerrak Gin, sitronsaft og sukkerlake i en cocktailshaker. Ha i is og rist godt. Hell alt over i et stort highballglass, ha i isbiter og topp opp drinken med soda. Dryss en fint lag med havsalt på toppen, og pynt med sitron.

 

Gin Gin Mule

6 cl Skagerrak Gin

3 cl limejuice

1,5 cl sukkerlake

en håndfull mynte

ingefærøl

 

Ha Skagerrak Gin, limejuice og sukkerlake i en cocktailshaker. Ha i is og rist godt. Hell alt over i et stort highballglass, ha i knust is og topp opp drinken med ingefærøl. Rør forsiktig. Pynt med mynteblader, og eventuelt kandisert ingefær.

 

Peach Spritz

3 cl Skagerrak Gin

3 cl Lillet Blanc

1 ss ferskenessens

tonic

saft fra en halv grapefrukt

 

Ha Skagerrak Gin, Lillet Blanc og ferskenessens i en cocktailshaker. Ha i is og rist godt. Hell alt over i et vinglass, ha i isbiter og topp opp drinken med en god tonic. Skvis i litt grapefrukt, og pynt drinken med en fersk skive av samme frukt.

 

Nordic Rasberry

5 cl Skagerrak Gin

3 cl bringebærsirup

2 cl sitronsaft

Club soda

 

Ha Skagerrak Gin, bringebærsirup og sitronsaft i en cocktailshaker. Ha i is og rist godt. Hell alt over i et vinglass, ha i isbiter og topp opp drinken med soda. Pynt drinken med bringebær.

 

Bringebærsirup

Tilsett 200 g bringebær i 500 ml vann. La det koke, og ta bort skummet. Etter 20 minutter er fargen på bringebærene borte. Sil bort bærene.

Tilsett 200 g sukker og varm det opp slik at sukkeret oppløses. Voilá!

 

Selleri-brate

5 cl Skagerrak Gin

3 cl sitronsaft

2 cl sellerisirup

hylleblomstsaft

 

Ha Skagerrak Gin, sitronsaft og sellerisirup i en cocktailshaker. Ha i is og rist godt. Hell alt over i et coupette- eller martiniglass, ha i isbiter og topp opp drinken med hylleblomstsaft. Pynt drinken med selleri.

 

Sellerisirup

Hakk en selleri i små biter og la den koke i 200 ml vann og 200 g finkornet sukker. La dette avkjøles, og du har sellerisirup.

Sil bort sellerien, den kan du bruke til pynt i drinken.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev