Nyhet
Drikke Snart ikke plass til flere medaljer

Snart ikke plass til flere medaljer> Norsk brennevin dominerer internasjonalt

Hittil i år har Arcus vunnet 31 medaljer i ulike brennevinskonkurranser verden over. Ingen annen aktør i verden kan skilte med like stor suksess på tvers av ulike kategorier.

 

Årlig kjemper norsk brennevin side om side med verdenskjente merker i konkurranser som Nordic Sprits Awards, San Francisco World Spirits Competition, International Spirits Challenge og International Wine and Spirit Competition.

Mens enkelte av aktørene vinner medaljer i utvalgte kategorier, vinner Arcus som eneste aktør alltid medaljer i flere av kategoriene. Bare hittil i år har de stukket av med 31 ulike anerkjente medaljer.

 

Marketing Director i Arcus, Alexandra Wachtmeister, er godt fornøyd med det høye nivået Norge holder internasjonalt.

 

– Til nå har vi vunnet nærmere 200 ulike priser i flere kategorier. Det er helt rått, og unikt i verdenssammenheng.

Vi er selvsagt utrolig fornøyde med det. For oss er det også en premie for lagspillet, med mange dyktige og erfarne fagfolk som arbeider for å utvikle kvalitet med norske råvarer hver eneste dag, sier hun.

 

Old, but gold

Rekken av suksesser for de norske merkene er lang. Et lite utvalg av de siste bragdene viser at flere av de gamle klassikerne fortsatt holder et høyt nivå. Både Linie Aquavit og Opland Madeira vant nylig gull i San Francisco World Spirits Competition, og dobbelgull i International Spirit Challenge.

Det samme gjorde Gammel Dansk og Aalborg Taffel. Gammel Dansk er så langt uslåelig i kategorien «beste bitter». Tidligere har Arcus også vunnet den prestisjefulle prisen «White Spirit Producer of the Year».

 

Den nye skandinaviske kvalitetsginen er blitt grossist i priser

Et annet merke som utpeker seg, er Skagerrak Gin, som alltid vinner medaljer i konkurransene den deltar i. Flasken er lett å kjenne igjen med sitt sandblåste vakre blåe glass. Men det er innholdet, med skandinaviske urter og ikke minst tang som gir den distinkte smaken.

 

Bare de siste to årene har denne ginen vunnet sølv i San Francisco World Spirits Competition, ISC, Nordic Spirits Awards og International Spirits Challenge, samt gull i IWSC og Nordic Spirits Awards. Det gleder Norges ambassadør for Skagerrak Gin, Elaine Antonsen. 

 

–  Jeg er superstolt av å kunne jobbe med et produkt som hittil har vunnet medaljer i hver eneste konkurranse vi deltar i.

Det lover godt for fremtiden, sier hun.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev