Nyhet
Drikke Sommerlige hvit og rosa BIB i nye årganger

Sommerlige hvit og rosa BIB i nye årganger>

Familen Chapoutier lanserer nye årganger og blant annet to BIB som også har blindeskrift på kartongen. Familien Chapoutier har produsert vin i Frankrike i flere hundre år og laget Cotie Rotiè , Chateauneuf du Pape, Creozes Hermitage, Saint – Joseph  og Luberon. Vinmarkene deres i Côtes du Rhône er noen av de eldste i Frankrike. De har beholdt til kunnskap og kreativitet igjennom generasjoner og utvikler seg stadig videre.

 

M. Chapoutier Côtes-du-Rhône Belleruche Blanc 2021

En hvitvin som lukter av gule modne epler, mandler og florale toner. Smaken har rikt anslag med noe fedme og en slank frisk syre i avslutningen. Fargen er lys gyllen. Passer til retter av grillet hvit fisk, skalldyr, bouillabaisse, grillet kylling og retter fra det asiatiske kjøkken.

Pris kr 499,90

 

 

M. Chapoutier Côtes-du-Rhône Belleruche Rosé 2021

Rosévin med duft av bær som rips, bringebær og moden grapefrukt. Smaken er aromatisk og frisk med konsentrasjon og lengde. Fargen er lakserosa. Passer til retter av grillet fisk og skalldyr, lokale skinker og pølser, kylling, salat og grønnsaker.

Pris kr 499,90

 

Historien

 Maison Chapoutier ble etablert i 1808, da den fattige bonden Polydor Chapoutier fra Ardeche giftet seg med datteren til en vinmaker i Tain-l'Hermitage. De første årene kjøpte de druer. Flere år senere kunne de lage vin av druer fra egen eindom fra de bratte skråningene bak byen Tain l’Hermitage.

Grunnlaget var gitt etter noen år, men hans store drøm om å produsere under eget navn ble en realitet først i 1879.

 

Syv generasjoner har siden bygget opp firmaet til en av de beste og mest velrenommerte produsentene i Rhône-dalen. Fra hjemmebasen i Tain, som ligger en drøy times kjøring sør for Lyon, kontrollerer Michel Chapoutier noen av de beste vinmarkene i området.

 

Michel overtok etter sin far Max i 1990. Historien med forbokstaven M, som startet i 1920, vil bli videreført til Michels egne barn Maxime eller Mathilde, avhengig av hvem som overtar. Den store verdien i firmaet er vinmarkene i de beste områdene i Rhône-dalen, hvor nærmere 35 hektar er drevet biodynamisk. "

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev