Nyhet
Drikke Finn noen nye sommervinfavoritter!

Finn noen nye sommervinfavoritter!>

Finværet har allerede gitt oss en smak av sommer og sommerferien nærmer seg sakte eller har begynt. Forhåpentligvis blir det masse finvær framover og godt med tid til å finne nye sommerfavoritter.

M. Chapoutier Marius Avenue de la Gare Blanc 2022

Hvitvin fra en av Rhônes mest kjente produsenter på druen marsanne, lansert på Vinmonopolet nå i mai. Rhône-dalen er mest kjent for rødvin, men her lages det også flotte hvitviner. Marsanne er en drue med opprinnelse nord i Rhône-dalen som blir stadig mer populær også andre steder. Denne vinen fra granittisk jordsmonn har fin fylde og god struktur i form av litt saltmineralitet og smak av hvit steinfrukt og fennikel. Det er en super matvin og den gjør seg godt med grønnsaker på grillen eller lokal mat som snegler, froskelår og gåseleverterrine.

VP nummer: 17201701 (BU) Pris kr 199,90

Château des Ferrages Côtes de Provence Roumery Rosé 2023

Typeriktig lys og delikat rosé fra Côtes de Provence på druene syrah, grenache, cinsault og clairette. Den lyse fargen er et resultat av direkte pressing før skallet fjernes fra mosten. Vinen har altså ingen skallmaserasjon. En strålende aperitiff, men også en flott matvin. Prøv den til sommermat som charcuterie, salater, lettere grillmat og fisk.

VP nummer: 13033401 (BU) Pris kr 219,90

 

Belleruche Côtes-du-Rhône Rosé BiB 2023

En fruktig og konsentrert rosévin med preg av sitrus, grapefrukt og røde skogsbær. Den er laget på grenache, cinsault og syrah. Kun 3600 bokser blir produsert hvert år, spesielt for det norske markedet. Boksen fikk terningkast 6 av Ingvild Tennfjord da hun skrev om roséviner nylig. Vinen er en super er allrounder til grill og sommermåltider – eller til å nytes alene.

VP nummer: 11929206 (BU) Pris kr 559,90

Adega Luís Pato Baga Touriga Nacional 2022

Luís Pato er en av de mest anerkjente produsentene i Bairrada i Portugal og ambassadør for den lokale druen baga. Regionen ligger ut mot Atlanterhavet og nyter godt av det litt kjøligere klimaet ut mot kysten. Her er baga fra Bairrada blandet med den mer kjente druen touriga nacional fra Dão og resultatet er en IG Beira Atlântico vin med moderat alkoholnivå på 12%. Vinen er fruktig og litt floral på duft og har frisk smak av bringebær, kirsebær og mørke bær med en strukturert munnfølelse. Den må gjerne drikkes mens man venter på at grillen blir varm og passer utmerket til det meste av svin og rødt kjøtt på grillen.

Varenummer: 4678901 (BU) Pris kr  179,90

Casa Relvas Art. Terra Amphora 2022

Art.Terra er en rødvin fra regionen Alentejo øst i Portugal, en stor vinregion som har hatt en markant kvalitetsheving de siste årene. Vinen lages på druene aragónez, trincadeira og moreto. Druene er håndplukket og mosten spontanfermentert på amfora (talha). Den har lang skallkontakt på 60 dager og ytterligere noen måneder lagring på amfora før flasking. Dette gir en fruktig og saftig rødvin med smak av mørke bær og litt krydder samt god friskhet og fasthet i avslutningen. Passer ypperlig til variert grillmat.

VP nummer: 15809301 (BU) Pris kr  219,90

 

Du finner oppskrift på froskelår med hvitløk- og persilleremulade her > 

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/gronnsaker-og-sopp/froskelar

 

Du finner oppskrift på røkt kamskjell med hvitløk, tomat og olivenolje her > 

appetitt.no/oppskrifter/grillretter/fisk-skjell-og-skalldyr/rokt-kamskjell

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev