Vel over i et nytt år er det godt å kunne se frem mot lysere tider også med tanke på hva vi har lyst til å servere videre fremover. Her er et lite utvalg som kan anbefales til lettere og mer vårlige retter.

Terre di San Leonardo
Denne familiebedriften har eksistert i nesten 300 år. San Leonardo har blitt drevet etter økologiske prinsipper siden 2015. Med fokus på miljøet, kommer 35% av all energi de forbruker fra egne solcellepaneler. Vingården drives i dag av Carlo og hans sønn, Anselmo. Vingården ligger i Alto Adige, Trentino. Opp i fjellene med utsikt over Garda sjøen finner du Villa Gresti, deres hjem og hovedhus. Mellom Adige elven og fjellsidene av Lessini ligger vinmarkene side om side. Med vindene fra Gardasjøen har disse vinmarkene en unik plassering og eksponering både for perfekt sol på dagen og kalde netter. Fargen er rubinrød med fruktig duft av plommer, gress og rosa pepper. Kjølig frukt, saftig og bløt i munnen, balansert med tanniner og fast avslutning. Den passer til retter av oksekjøtt, småvilt, lam, pastaretter og and.
Pris kr 249,90

Lanza Valpolicella Classico
Vinprodusentene Alessandro og Paolo har drevet Vin og Organic Products i over 30, og de lager viner fra økologiske vinmarker i Valpolicella. Alessandro og Paolo har vært pioner innen økologisk vinmaking i Veneto regionen siden de startet på 80-tallet, og var de første til å introdusere økologisk landbruk i Veneto regionen. De hadde stor tro på at å dyrke økologisk var den eneste fremtidsrettet måten til å bevare best mulig jorden og oppnå høyest mulig kvalitet i vinene. Fargen er dyp blårød farge. Fruktig aromaer preget av røde bær og blomster. Litt grønne urter og krydder. Saftig munnfølelse med preg av friske ferske røde bær og grønne urter. Passer veldig godt sammen med pasta og pizza retter eller nytes alene!
Kr 144,90

Paco das Côrtes
Paco Das Cortes samarbeider med en av Portugals mest kjente ønolog og vinmaker, Antonio Ventura , kåret til ‘Enologist of the year 2006. Sammen lager de kvalitetsdrevne og moderne viner til et gunstig prispunkt, men som også har lagringspotensiale. Produsenten er spesielt
kjent for sin utmerket bruk av druen Castelão, som også brukes i portvinsproduksjon. Hvis du liker Barbera druen som er veldig populær i Norge, vil du også like denne druen. Fargen er dyp mørkerød. Smaken har aroma med preg av modne mørke bær, litt tørket frukt, urter og lakris. Bløt og saftig munnfølelse med preg av mørke bær og urter med fin syre i finish. Reserva do Passo kan gjerne nytes sammen med lettere kjøtt, kylling og kalvekjøtt retter, men den gjør seg også godt sammen med smaksrike fiskeretter. Prøv den gjerne sammen med Bacalao.
Pris kr 124, 90
Her får du oppskrift på pastaputer med skjørost >
appetitt.no/norskmat/kornmeieriprodukter