Drikke TIRSDAGSTIPS

TIRSDAGSTIPS>

Jeg blir stadig imponert over hva som skjer med musserende vin fra Tyskland for tiden. Tysk sekt har slitt med et mildt sakt frynsete rykte som industriell, alkoholholdig saft med bobler. Men nå oregår det en boblerevolusjon drevet av fremadstormende og ofte unge vinskapere. De jobber med vinmarkene og lager håndverksviner med kjærlighet. Det er spennende å følge med på.

 

I dagens tirsdagistips møter vi Weingut Wageck. Gården har en lang historie og drives i dag av femte generasjon, brødrene Frank og Thomas Pfaffmann. 

Vingård ligger nord i Pfalz i Tyskland med gunstig plasserte vinmarker med et kalkrike jordsmonn. Brødrenes mål er å skape mineralske viner som gjenspeiler voksestedet.

 

Denne vinen er laget av 50 % spätburgunder (pinot noir) og 50 % schwarzriesling (pinot meunier). Druene presses forsiktig og gjærer hver for seg på gamle eikefat. Etter blending lagres vinen på gamle barriques (225 liters fat) i seks måneder før de tappes på flaske og starter annengangsgjæring. Ligger så på bunnfallet i 90 måneder. 

 

Duften er veldig god her, med mye informasjon. Epledominert med en miks av røde, søte epler og grønne, syrlige epler. Dufter også av blomster, litt røde bær og drops. Elegant karakter fra lagring på bunnfallet kommer etterhvert med ristet brød, tebriks og bittelitt valnøtt. Deilig mousse, fyller munnen med små bobler. Epler på smak, men også snev av rød frukt og fersken.

Fruktig og syrlig. God lengde med kjekspreget avslutning. Meget godt kjøp! 87 poeng

 

Passer til aperitiff, pai og er ypperlig til blåskjellsuppe.

 

 

 

 

Wageck Cuvée Sekt Ekstra Brut 2010

Varenr. 11793001 i bestillingsutvalget - Kr 189,90

Sukker: 5 g/l

Syre: 7 g/l

 

 

 

I GLASSET 

iglasset.no/

 

Heidi Jaksland Kvernmo

 

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

 

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.  

 

Bloggen iglasset.no/ har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

Tirsdagstipset er vin fra bestillingsutvalget. Vinene i torsdagstipset er fra basisutvalget.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev