Drikke gode kjøp til gunstige priser

gode kjøp til gunstige priser > fra prestisjefylte vinmarker i Frankrike og Italia.

I Bordeaux i Frankrike er det tett mellom slottene og Andrè Lurton sitt Château de Rochemorin ligger i Pessac-Leognan. Der lager han både en hvitvin og en rødvin til en meget overkommelig pris.  

 

I Soave i Monteforte i Italia har familien Gini laget viner fra 1500 tallet og frem til i dag. De regnes som de fremste produsentene og drives av to driftige søsken;  Sandro, Marta og Cladio Gini.

Jordsmonnet her har vulkansk preg og vinmarkene er økologiske som også mange andre er etter hvert.

 

 

Ch. de Rochemorin Blanc 2015

Dette er en delikat hvitvin som dufter av sitrus, mineraler, krydder og hint av paté. Den gir en frisk munnfølelse av sitrus, hvite blomster, krydder og svak røyk. Vinen har lys strågul farge med svakt grønnskjær.

Denne vinen har mange bruksområder og passer til alt fra skalldyr, skjell  og fiskeretter og til lyst kjøtt som kylling, oster og salater. Både den hvite og den røde vinen fra Château de Rochemorin er gode viner fra Bordeaux til en veldig bra pris.

Pris kr 229,90

 

 

Gini Soave Classico 2020

Ung og fruktig hvitvin med duftaromaer av gul plomme, eple, blomster, litt nøtt og mineraler. Den er saftig med preg av gult eple og litt fersken og fargen er middels dyp gul. Prøv den til retter med fisk, skalldyr og svin men den kan fint nytes uten mat og er super til salater.

Kr 159,40

 

 

Fenalårsalat med chevre >  appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/lam

Du finner mange spennende oppskrifter i vår database. Bruk søkeord > eller gå inn på de ulike kategoriene.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev