Drikke 3 gode lammeviner

3 gode lammeviner>

Torsdagstipset i basisutvalget i dag er ikke bare én, men hele tre viner som passer til høstens lam. Prisen på disse ligger fra 220 til 275 og alle er fra Rioja i Spania, en klassisk kombinasjon med lam. 

 

 

 

Marques de Murrieta Ygay Reserva 2016

Varenr. 360901 – kr 239,90

2015 rulles nå over i til 2016 på Murrieta. Her er fatbruken redusert til 16 måneder og vinen fremstår friskere enn tidligere. Fyldig, bløt og frisk. Flott frukt, plomme, knuste bringebær og et streif av mynte. Pent eiket med smak av vanilje og popcorn med smør. Flott vin. 89 poeng

 

 

 

Muga Reserva 2015, 

Varenr. 3098901 – kr 289,90

Kraftig vin med stor fylde. Lubne tanniner som rasper lett. Smak av modne jordbær og skosgsbær, vaniljestang, krydder og streif av kokos. Solid kandidat til lammesteika. 90 poeng

 

 

Cune Gran Reserva 2012/13

Varenr. 9419701 – kr 239,90

Fyldig vin med mørk frukt. Strukturert, men likevel bløt. Plomme, boysenbær, vanilje, krydder og lakris på smak. Fin syrlighet som løfter frukten. Gran Reserva til en lommebok-vennlig pris. Godt kjøp! 89 poeng

 

 

I GLASSET iglasset.no/

 

Heidi Jaksland Kvernmo

 

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

 

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.  

 

Bloggen iglasset.no/   har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev