Nyhet
Drikke VINFAVORITTER TIL

VINFAVORITTER TIL > JUL - OG NYTTÅRSFEIRINGEN!!

Når høytiden nærmer seg samles vi rundt bordet for å nyte tradisjon, smak og stemning. Vingruppen har håndplukket viner som løfter både julemåltidet og nyttårsfeiringen.

Vinene til julens smaker og gaver

 

Disse vinene er nøye utvalgt for å komplementere julens mange smaker – fra ribbe og pinnekjøtt til ostefatet og de rolige stundene foran peisen. Her finner du alt fra elegante hvitviner og smaksrike rødviner til eksklusiv gløgg – ideelle både til servering og som gaver under treet for den som setter pris på gode vinopplevelser.

 

Musserende viner til nyttårsaften

Når året nærmer seg slutten, hører boblene med. Velg mellom friske, elegante musserende viner til delikat cava og klassisk champagne med dybde og mineralitet. Felles for dem alle er elegante bobler, god kvalitet og et løfte om feststemning når det nye året skåles inn.

 

Wongraven Morgenstern Riesling 2024

Wongraven Morgenstern Riesling er en favoritt blant både vinjournalister og det norske folk – spesielt til julens måltider. Vinen er laget på 100 % Riesling fra Pfalz

i Sørvest-Tyskland. Druematerialet er en blanding fra ulike vinmarker i regionen, hvor 65 % kommer fra Erste- og Grosse Lage-parseller, noe som gir ekstra konsentrasjon, energi og friskhet. Med sin friske syre og saftige frukt balanserer den perfekt til både ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og rakfisk. Magnumflasken (150 cl) er dessuten en ideell julegave, vertinnegave – eller et elegant midtpunkt på festbordet.

Pris kr 189,90

 

 

Verum Christmas Edition Garnacha 2024

Bodegas Verum – en familiedrevet vingård i hjertet av La Mancha, kjent for sitt fokus på bærekraft, økologisk produksjon og respekt for tradisjon. Verum Christmas Garnacha er en økologisk vin laget på 100 % Garnacha fra gamle vinstokker. Den har en lys rubinrød farge og byr på aromaer av røde bær, bringebær og kirsebær, med et delikat krydderpreg som gir karakter. Smaken er frisk og balansert, med myke tanniner og en rund avslutning. En allsidig vin som passer utmerket til julens retter som ribbe, pinnekjøtt og kalkun, men også til småretter og ostefat i adventstiden.

Pris kr 140,20

 

Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2023

Pernand-Vergelesses er en av Burgunds skjulte perler, beliggende mellom Aloxe-Corton og Savigny-lès-Beaune. «Les Vergelesses» er en av fem Premier Cru-vinmarker her, østvendt og blant de siste som høstes. Maison Champys gamle vinstokker gir en vin med høy intensitet og lang finish. Vinen gjennomgår kaldmaserasjon, naturlig gjæring med villgjær og tre ukers maserasjon, før den modnes 12 måneder på fat, hvorav 25 % er nye. Den har god aroma med mørke bær (bjørnebær, solbær), hint av brenthet, røyk og mineraler. Smaken er frisk med myke tanniner, og avslutningen er lang, fruktig og mineralsk. Passer utmerket til julens kjøttretter og ostefat.

Pris kr 400

 

 

Ch. Maucoil Châteauneuf-du-Pape 2022

Château Maucoil, en av de eldste eiendommene i Châteauneuf-du-Pape, ble bygget på 1600-tallet og har røtter tilbake til romertiden. I 2022 overtok familien Duseigneur, med Bernard Duseigneur som vinmaker og pioner innen økologisk og biodynamisk vinproduksjon. Med burgundsk tilnærming til Grenache og vinmarker på kalkrike sand- og grusholdig jord, gir nordvestvendt beliggenhet og Mistral- vinden elegante, fløyelsmyke viner med friskhet og finesse. Vinen har en lett utviklet, balsamisk aroma av modne mørke bær, syltet frukt, fat, kamfer og skogbunn. Den er fyldig med lang munnfølelse, og smaker av modne røde og mørke bær, friske urter og krydder. Perfekt til julekosen og en fantastisk gavevin.

Pris kr 469,90

 

Nestor Gallus Central Otago Pinot Noir 2023

Småskala produksjon fra den franske vinmakeren Antony Worch, som flyttet fra Alsace til Central Otago i 2005, drevet av regionens store potensial, særlig for Pinot Noir. Druene er innhøstet for hånd, spontanfermentert i åpne fat med bruk av hele klaser, modnet 9 måneder på fransk eik, kun lett filtrering. Vinen er ung og frisk, med aromaer av moden bringebær, morell og et hint av blåbær, samt innslag av fat, grønne urter og fiol. Smaken er saftig, nyansert og lett krydret, med toner av bringebær, blåbær, morell med innslag av fat, grønn urt og fiol. Passer utmerket til både lyst og rødt kjøtt.

Pris kr 337,90

 

Philipp Kuhn Steinbuckel Riesling Trocken GG 2023

Druene kommer fra den klassifiserte enkeltvinmarken Steinbuckel – en historisk og kjølig VDP.GROSSE LAGE i den nordlige delen av Pfalz. Vinen gjennomgår en langsom, kjølig spontanfermentering over flere uker, etterfulgt av ni måneders modning på bunnfall i ståltank før tapping. Resultatet er en ung, saftig Grosses Gewächs med konsentrerte aromaer av eple, sitrus, mineraler og florale toner. Smaken er intens og fokusert, med en saltaktig nerve, balansert fruktsødme og lang avslutning med delikate hint av flint og sitrusskall. Vinen har en flott balanse mellom sødme og syre, og passer utmerket til norsk julemat som rakørret, lutefisk, kalkun, ribbe og pinnekjøtt.

Pris kr 409,90

 

 

Black Chalk Classic 2021

Black Chalk Winery er en prisbelønt, moderne produsent fra Englands sørkyst, kjent for å lage musserende viner av høy kvalitet på kalkholdig jordsmonn. Black Chalk Classic er laget på tradisjonell champagnemetode og byr på friske smaker av grønne epler, hvite ferskener og en balansert syrlighet av sitrus noter. Med sin eleganse og festlige bobler passer den perfekt til jul og nyttår, som apéritif eller sammen med sjømat og lyst kjøtt.

Pris kr 569,90

 

Champagne Sigurd Wongraven

Champagne Sigurd Wongraven er en feiring i seg selv – med 48 måneders modning på bunnfallet får den en sjelden dybde, rikhet og kremet eleganse. Den er laget i en tørr Extra Brut-stil som gjør den perfekt til nyttårsskålen, men også perfekt til julemat som ribbe. Den høye syren, fruktige Pinot Noir- basisen og delikate autolysepreget gjør at den renser, balanserer og løfter smaksbildet gjennom hele måltidet.

Pris kr 469,90

 

Pedregosa Cava Reserva Clos de Blancs Brut Nature 2022

Castelo de Pedregosa holder til i Sant Sadurní d’Anoia, midt i hjertet av cava- regionen. Druene håndhøstes fra økologiske vinmarker. Førstegangs gjæring skjer ved lav temperatur, etterfulgt av annengangs gjæring på flaske. Vinen gjennomgår ikke malolaktisk gjæring og lagres på bunnfallet i 22 måneder før den tappes uten tilsatt dosage. Aroma med litt utviklet preg av modne epler, sitrus og blomst, innslag av urt, brødbakst og kjeks. Frisk, tørr og kremet smak, preg av sitrus, modent eple og grønn urt, innslag av kjeks og mineraler. Lang og frisk ettersmak. Dette er julens allround bobler til mat og nyttårsslaget!

Pris kr 165

 

André Clouet Silver Brut Nature

100% Pinot Noir fra Bouzy. Spontanfermentering av basevin på stål og 10% av vinen på eik. Ståltankene har fått egne navn – Laser, D’Artagnan og Zorro

– som symboliserer vinens intensitet, nerve og mineralitet. I den endelige cuvéen inngår 35 % reservevin med 2–5 års modning på tank. Vinen ligger 36 måneder på bunnfallet før dégorgement, og har en dosage på 0 g/l. Duften er lett utviklet, med preg av sitrus, eple og nøtter, samt et delikat hint av kjeks. Smaken er slank og frisk, med tydelige toner av grønt eple og sitrus. En rik og lang avslutning gir god struktur og kompleksitet. Utmerket som aperitif, til skalldyr og fiskeretter, og rik nok til å takle pinnekjøtt.

Pris kr 449,90

 

Stella Blanc de Blancs

Abbazia Stella Blanc de Blancs er en musserende vin fra kalkrike jordsmonn i Piemonte. Vineriet holder til i et gammelt kloster i Santo Stefano Belbo, eid av familien Santero siden 1848. Denne nydelige, florale vinen byr på delikate aromaer av pære, epler, sitrus og et hint av mandel. Boblene er fine og elegante, takket være Charmat-metoden med 6 måneders modning på bunnfallet som gir ekstra kompleksitet og friskhet. Perfekte nyttårsbobler, og passer utmerket som aperitiff eller til lette fisk- og grønnsaksretter.

Pris kr 130

Arne & Carlos Hyggebobler Crémant de Loire

Arne & Carlos Hyggebobler Crémant de Loire Brut er en tørr, frisk og lettdrikkelig musserende vin, som passer like godt alene som til mat. Vinen dufter av solmodne epler med innslag av kjeks, nøtter og frisk sitrus. Smaken er balansert og elegant, med delikate bobler som gir en livlig og ren avslutning. Hyggebobler er perfekt som aperitiff, til skalldyr og lette fiskeretter – eller som en avslutning på måltidet, gjerne med ost eller dessert. Et festklart valg til nyttår og andre hyggelige anledninger!

Pris kr 184,90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev