Nyhet
Drikke Verdens eneste akevitt med tørrfisk?

Verdens eneste akevitt med tørrfisk?>

En av Norges mest eksklusive råvarer er tørrfisk fra Værøy i Lofoten. Den tørkede skreien er også grunnlaget for produksjonen av lutefisk, og tre av verdens største lutefiskprodusenter ligger nettopp på Værøy.

 

 

Derfor var det logisk hvilken ingrediens som måtte med da Atlungstad skulle produsere en akevitt sammen med Norsk Kongelig Lutefisklag.  Og verdens eneste akevitt med tørrfisk ble til.

 

– Det luktet tørrfisk i hele produksjonslokalet en stund, ler daglig leder ved Atlungstad håndverksdestilleri, Romain Jourdan.

 

Lutefiskakevitt fra Værøy er produsert på samme måte som tørrfisken, med omsorg og kjærlighet. Den er mild, med et avdempet karvepreg – i tillegg til et hint av tørrfisk, altså.

 

Værøy Lutefisk Aquavit koster  Kr 399,90

Prøv den til lutefisk men også andre smakfulle retter av tørrfisk og klippfisk.

 

 

Oppskrift på Bjørks signatur rett får du her > 

appetitt.no/norskmat/fisk-skjell-og-skalldyr/bjorks-torrfisk-signaturrett

 

 

 

 

Mer om Atlungstad Brenneri og Håndverksdestilleri

Atlungstad er Norges eldste brenneri som fortsatt er i drift. I 1855 gikk en rekke gårdbrukere i Stange sammen om å stifte Atlungstad Brænderi.

Rent vann var viktig i flere av brenneriets prosesser. Derfor ble fabrikken lagt ved utløpet av Fjetreåa på Nedre Atlungstads grunn.

 

Beliggenheten ved Mjøsa var også viktig for å lette varetransporten, som helst foregikk til vanns, og brenneriet var et av landets ledende i siste halvdel av 1800-tallet og fram til avviklingen av spritproduksjonen i 2008.

 

I 2013 ble Atlungstad brenneri opprettet som industrielt kulturminne, og produksjonen startet opp igjen i 2014.

 

Atlungstad Håndverksdestilleri holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper. De er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom sin kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev