I 2022 er vi i endelig tilbake også i Trondheim med Sommelierstudiet. Det er også bekreftet at vi igjen skal være på Britannia hotell noe vi gleder oss stort til - flotte rammer kan neppe være skadelig for læringsutbyttet. Vi har allerede mange påmeldte og flere restauranter har holdt av plasser, så her gjelder det å være på om man ønsker å sikre seg plass!
Studiet har oppstart 10. januar 2022 i Oslo og Trondheim og går over totalt 38 mandager. Vårsemesteret avsluttes i juni med en tentamen som studentene får en tilbakemelding på slik at man vet hvordan man ligger an midtveis i studiet.
På sommeren har vi fem ukers studieopphold hvor studenten bør fokusere på å repetere det vi har vært i gjennom slik at man stiller best mulig forberedt til høstsemesteret hvor vi fordyper oss i de viktigste temaene. Studiet avsluttes med eksamen i starten av november slik at man er ferdig i god tid før julebordssesongen setter i gang. Det vil også bli gjennomført en (ikke obligatorisk) studietur på vårparten, som vil skape minner for livet og bidra til økt læring og forståelse av faget.
Det kreves ikke forkunnskaper for å begynne på studiet, men egeninnsats må tilpasses den enkeltes behov for læring.
Er du usikker på om sommelierstudiet er noe for deg, arrangerer vi også 4 dagers "Grunnkurs Vin" i oktober. Det gjennomføres i Oslo og i Trondheim (Britannia hotell) eller man kan ta det online hvor man får opptak og småflasker tilsendt hjem.
Dette er et intensivkurs hvor man lærer mye på kort tid. For mange holder denne kunnskapen til å føle seg tryggere i sin jobbhverdag mens andre får blod på tann og ønsker å melde seg på Sommelierstudie for videre læring.
Grunnkurset vil uansett ikke være bortkastet, men derimot gi deg et ekstra godt grunnlag for oppstart av Sommelierstudiet. Oslo begynner å fylle seg opp mens i Tronheim har vi flere ledige plasser.
Man kan trygt si at 2021 har bydd på noen utfordringer, men vi har klart oss fint og vekslet mellom klasseroms- og onlineundervising i perioder hvor det ikke har vært mulig med oppmøte.
Mange har også trivdes med å i perioder få smake vin fra egen stue, eller fra hyttekontoret, samtidig som vi i NSU har høstet gode erfaringer når det kommer til webundervising. Vi gleder oss likevel til et mer normalisert år fra 2022, hvor vi forhåpentligvis ikke trenger å omstille oss fra uke til uke.
NSU AS - Norsk Sommelier Utdannelse
>
vinkelneren.no