Drikke Fyldige og fruktige viner fra Nord-Italia

Fyldige og fruktige viner fra Nord-Italia >

Sommeren er også en god tid for røde viner og disse passer fint til lettere grillretter, pasta, pizza og deilige oster. Småvilt  som kanin er ikke så vanlig i Norge men småvilt som rype og hare å få tak i. Prøv dem også til kjøtt av hjort, sau og lam.

 

  

Fontanafredda Silver Barbera d'Alba

Barbera er den 3. mest dyrkede druen i Italia, men er mest vanlig i Asti og Alba i Piemonte. Vinrankene til denne Barberaen ligger i godt eksponerte åssider, relativt høyt opp  mot 300-400 moh. Vinen er dyp rubinrød med aromaer av fioler, røde bær, plomme og krydder. I munnen er den intens og har en fruktig smak av kirsebær. Den har god syrlighet, medium fylde, avrundede tanniner og fin lengde.

Denne vinen passer til lette grill - og pastaretter,  småvilt og ost.

Pris kr 159,90 kr

 

Borgogno NO NAME

Vinen heter NO NAME og i tillegg er det trykket på etiketten «Etichetta di Protesta», på norsk «protestetikett». Årsaken beskriver Andrea Farinetti slik:

 

«Jeg har valgt ut en av mine beste viner og kalt den NO NAME som en stille protest mot byråkratiet som rammer italiensk jordbruk og vinmaking».

 

NO NAME er nemlig vinifisert som en Barolo og kommer fra Borgognos beste vinmarker. Konsortiet i Piemonte, som kontrollerer og godkjenner all vin og setter sin etikett over korken, godkjente den ikke som en Barolo fordi de mente den var "atypisk".

 

Vinmakeren fikk den senere godkjent som en Barolo, men valgte da å deklassifisere vinen selv å bruke den som sin protestvin. Den er derfor en Langhe Nebbiolo som gir meget god valuta for pengene. Den er lys rubinrød med mursteinsrød kant. Delikate florale aromaer i nesen med et hint av tjære. Vinen er fyldig og lett syrlig med god frukt i munnen, pen lengde og stram, tørr avslutning.

En typeriktig Barolo!

Vinen passer til retter av storvilt, kjøttretter av storfe , lam og sau.

Pris kr 325,-.

 

Oppskrift på fylt kaninrull, grillet fennikel, bakt fiken og hvitløk > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/fylt-kaninrull

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev