Mange gleder seg til juletorsken og den skal være av ypperste klasse. Her har du to viner som passer godt som drikke til den.

Charles Heidsieck Brut Réserve
Champagne Charles Heidsieck Brut Réserve (NV) er en frisk, balansert og høyt merittert NV Champagne som passer godt som aperitiff, til kveite, torsk og skalldyr.
Lukten har ungdommelig aroma preget av modent eple, sitrus og grønne urter over mineraler og kjeks. Smaken er litt utviklet, kremet og saftig, preg av eple og sitrus over kjeks, salt nøtt og mineraler. Fargen er lys grønngul.
Pris kr 485

Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Pinot Noir 2021
En allsidig rødvin til kos som også passer til juletorsken. Lukten har ørlite utviklet aroma av fullmodne bringebær og jordbær, litt trekrydder, lakris og blomst.
Smaken er saftig, fokusert og livlig med god friskhet, preg av sødmerike røde bær, litt krydder og hint fat. Fargen er middels dyp blårød.
Pris kr 249,90
Oppskrift på sprøstekt torsk med fritert skinn, ertepuré og bacon >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-og-skalldyr