Siden 1953 har innbyggerne i landsbyen Koskenkorva, Finland, stått sammen for å destillere vodka av høy kvaltiet. Enda lengre har det blitt feiret midtsommer i Finland.
En av de mest kjente tradisjonene i forbindelse med midtsommer er å plukke 7 ulike blomstervekster som man legger under hodeputen.
Disse blomstene får oss så til å drømme om vår fremtidige ektemake. Koskenkorva har nå forenet tradisjonene av fantastisk håndverk og midsommerens mystikk, som har resultert i Koskenkorva Vodka 7 Botanicals – en hyllest til midtsommernatten!
Botanisk er den heteste sprittrenden
Ved å blande den autentiske Koskenkorva Vodkaen med forskjellige urter og blomstervekster – blant annet lavendel, rosenrot og sitrus har man skapt Koskenkorva Vodka 7 Botanicals.
Den kan beskrives som en ginliknede drikke, takket være det botaniske innslagene. Vodkaen har en duft av sitrus med tydelige innslag av velduftende blomstervekster og oppfriskende urter – som skaper kompleksitet og balanse.
Den smakrike og sommerlige vodkaen har en selvskreven plass på alle sommerens tilstelninger.
Den drikkes gjerne kald med is eller kan brukes som base for å lage fantastiske sommerdrinker, sier Steffen Storm-Olsen, Senior Brand Manager i Altia Corporation.
Det begrensede opplaget ble lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg i mai.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals
Kr 274,90
Sommerdrinken "7 to 7"
4 cl Koskenkorva Vodka 7 Botanicals
15 cl lemonade
en dash med ferskpresset sitron
en dash med ferskpresset lime
isbiter
Hell vodka i et rocksglass, ha i isbiter, fyll opp med lemonade og ferskpresset sitron og lime. Rør om og server.

Om Koskenkorva
Koskenkorva er ikke bare en høykvalitets vodka, men også en liten Finsk landsby hvor vodka har blitt destillert av bønder i flere generasjoner. Mitt blant kornåkrene ligger et destilleri fra 1950-tallet.
Ingen andre steder i verden dyrkes bygg så langt nord. Kombinasjonen av de rene vannet fra området, en unik destillasjonsprossess og lange sommernetter gir verdens reneste vodka.
Sirkulær økonomi som reduserer fotavtrykk på miljøet
Ved Koskenkorva destilleriet brukes årlig 200 millioner kilo finsk bygg. De delene av kornet som ikke benyttes i destillasjonsprosesen forbrennes i eget bioenergianlegg og gjennvinnes som fornybart brensel.
Ved hjelp av denne prosessen har Koskenkorva på få år redusert sine CO2-utslipp med over 50 prosent og er nå nesten helt selvforsynt av energi.