Drikke vintips til høysommermaten

vintips til høysommermaten>

Nå er det høysommer og deilig sommervær. Mange måltider skal nytes ute og  vi skal spise retter av mange slag. Her er et utvalg viner som passer sommerens meny godt og særlig til grillmaten. 

 

Rosa di Santa Tresa Terre Siciliane Rosé

Rosevin med preg av bær, roser og fioler. Den har hint av bringebær, markjordbær, mineralitet, god syre. Fargen er lys lakserosa og den passer fint til retter av fisk, lyst kjøtt og som aperitif.

Pris kr 159,90

 

Santa Tresa Terre Siciliane Frappato 2019

Denne vinen fra Sicilia dufter fokusert med lett dropsaktig aroma preget av røde bær, grønne urter og litt blomster. Den smaker fruktig og preget av syrlige røde bær, innslag av urter og blomst, god lengde. Fargen er middels dyp rød. Vinen passer til lyst kjøtt, fisk og retter av svin.

Pris kr 154,90

 

 

3 Generations of Peace Organic Shiraz 2019

Dette er en vin fra Sør-Afrika som passer til grillretter. Den har en fruktig og ungdommelig aroma av modne mørke bær, litt tørket frukt, trekrydder, pepper og urter. Smaken er sval og saftig med god fylde, preg av mørke og røde bær, litt krydder, lakris og grønne urter. Fargen er dyp blårød. Vinen passer til retter av storfe, svin, lam og sau og gjerne fra grillen.

Pris kr 176,80

 

 

Bare Barbera 2020

Vinen har en ung og bærpreget aroma med innslag av grønne urter, paprika, sitrus og blomster. Smaken er fruktig, kirsebærpreget og saftig med god friskhet og innslag av grønne urter. Den har god syrefriskhet. Fargen er dyp blårød. Den passer godt til grillretter av svin, lyst kjøtt og storfe. Sjekk prisen!!

Pris kr 117,30

 

Oppskrift på konfitert og grillet side av villsau spinat, knutekål og hasselnøttemulsjon finner du her > 

appetitt.no/oppskrifter/grillretter/lam/konfitert

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev