Nyhet
Drikke WHISKYFLAMBERTE EPLER

WHISKYFLAMBERTE EPLER> perfekt dessert til thanksgiving!

Whiskyflamberte epler er kompleks på smak og superenkel å lage. Eple,  krem- og vaniljebaserte desserter har karakteristikker som passer godt sammen med whisky. Denne desserten er ingen unntak, og de røkte notene fra Famous Grouse Smoky Black bidrar til at denne smaksopplevelsen blir av den rike sorten. Men pass på luggen i flammene!

 

 

 

Flamberte epler

4 epler, ikke melne

50 g smør

5-10 cl whisky, gjerne Famous Grouse Smoky Black

75 g brunt sukker

 

 

 

 

Mascarponekrem

100 g mascarpone

2 dl kremfløte

50 g sukker

1 vaniljestang 

saften av en 1/4 lime 

 

 

Først deler du eplene opp i fine jevne skiver eller båter. Smelt smør og brunt sukker i en stekepanne på medium høy varme i ca. 2 minutter.

Øk varmen litt og tilsett eplene. Stek eplene på begge sider slik at de blir myke og får en fin gylden farge. Ta stekepannen av platen og skru av avtrekksviften. Tilsett whiskyen og tenn på. Vær forsiktig siden flammene kan bli ganske store. Når flammene har slukket legger du eplebitene over på et bakepapir og lar de avkjøle seg. Ta vare på sausen i stekepannen – om ønskelig kan denne tilsettes til slutt.

 

 

 

Mascarponekrem

Ha alle ingrediensene utenom limesaft sammen i en bolle og pisk dette stivt. Smak til med limesaften til slutt. Legg noen epleskiver utover en liten tallerken etterfulgt av ønsket mengde mascarponekrem og en siste epleskive. Riv over litt friskt limeskall rett før servering.

 

Drikketips

Avec til denne retten kan med suksess være den samme type whisky som benyttes til flamberingen. I dette tilfellet; Famous Grouse Smoky Black.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev