Nyhet
Matnytt Lyspunkter i høstmørket!

Lyspunkter i høstmørket!>

Nå er november her med mørke kvelder og vinteren rundt hjørnet. Bokhøsten er fylt av gode bøker laget av Norges aller beste kokker-. DE kan være hyggelige julegaver men også føjulsgaver til oss selv eller noen vi setter pris på.

Her har vi valgt tre forskjellige!

 

VINTER!

Vinter er den andre boken i serien hvor Lise Finckenhagen hyller årstidene. Her får du oppskrifter til vinterens små og store anledninger, laget med norskproduserte råvarer. I kapitlet Lys og varme finner du deilige raguer, hete supper, herlige terter og noen glemte åttitallshelter. Så kommer Julemagi med oppskrifter på de beste klassikerne til både julefrokosten og middagen, men også julemat med mer moderne vri.  Er det noe Finckenhagen kan, som opprinnelig er dessertkokk, så er det å friste! Og det vil hun gjøre til gangs i kapitlet Finckenhagens fristelser. I Hyttehygge får du oppskriftene på maten du vil dele med familie og venner, i årets kaldeste helger og ferier. Vintersesongen er også den tiden på året hvor alt fra havet smaker best, så du får selvsagt også oppskriftene på de beste måtene å bruke vinteres herlige sjømat. Som alltid er oppskriftene enkelt forklart, og resultatet er retter med fantastiske smaker!

Pris kr 449

Cappelen Damm

 

 

 

FRA MORMORS KJØKKEN

Bli inspirert til å lage deilig norsk tradisjonsmat med kokk og TV-profil Live Krangnes Edvardsen og hennes mormor Ella!

Live har jobbet på gourmetrestauranter både i inn-og utland. Sist som kjøkkensjef på restaurant Credo i Trondheim. Og selv om Live elsker kulinariske opplevelser, er det alltid like godt å komme hjem til mormors tradisjonsmat, laget fra bunnen. Ultraprossesert mat har aldri vært på menyen hjemme hos henne. Alle rettene hun har laget gjennom et langt liv, er basert på ekte, rene råvarer, ofte hentet fra naturen rundt henne.

I boken finner du oppskrifter på tradisjonsrik takkebakst, som flatbrød, lefser og potetlompe. Det er saft og sylting med alt fra rips og solbær til krekling, tindved og multer, til oppskrifter på eddik av stikkelsbær og geitrams. Live lærer deg hvordan du hermetiserer frukt og bær, og lager te med blomster og vekster fra hagen. Det er også oppskrifter på klassiske norske kaker og desserter. Og du får selvsagt også oppskriften på gode norske hverdagsmiddager som kjøttkaker, lapskaus og kålruletter, fiskeboller i karrisaus, sei-kaker og sild.

Pris kr 429

Cappelen Damm

 

 

GRUNNBOKA!

Farvel til pulversauser, posesupper, ferdigmat og ultraprosesserte greier!

Etterspørselen fra seerne etter Grunnboka har vært enorm. Nå er endelig kokeboka som redder deltakerne i den populære tv-serien Kokkeskolen på TV 2 tilgjengelig for alle!

Dette er boka med de enkle, men uunnværlige oppskriftene som løfter måltidene våre. Hjemmelaget kraft. Sauser og supper. Grønnsaker. Deiger og ris- og eggeretter. Klassiske oppskrifter som det er lett å undervurdere betydningen av.

Grunnboka er også en veileder til riktig behandling av ingredienser, ideelle steke- og koketider og smarte komboer som hjelper deg å forstå de enkle prinsippene for å lykkes når du lager mat.

Grunnboka vil garantert inspirere og gi deg mange fantastiske smaksopplevelser, enten du er ny eller erfaren på kjøkkenet. Med litt øvelse vil rettene både gi deg mestringsfølelse og mersmak.

Pris kr 299

Cappelen Damm

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev