Matnytt alle menn er skapt like

alle menn er skapt like > men kun de beste blir fiskere eller kokker

 

I vår sommerutgave som er i salg nå har vi tatt turen til Røst, den ytterste øya i Lofoten. Vi har besøkt Glea as og to kreative kokker fra Bjørk i Bodø var med oss på turen. Det ble en fantastisk tur og du kan glede deg og inspireres av matrettene og en mengde spennende og nytenkende oppskrifter i utgaven som er i salg nå. Turen ble arrangert i samarbeid med Matmerk og det er Stian Broch som har tatt i de fantastiske bildene. 

På et av bildene ble navnene forvekslet og det vil vi gjerne rette opp her. Det er Simon Engen til venstre og Lars Berbusmel til høyre på bildet.

 

Simon Engen

26 år

Fra 2011 til dags dato, Kjøkkensjef Restaurant Bjørk Bodø

Kokk på Hurtigruten AS (vikar)

Kokk hos Lystpå, Bodø

Kokk hos Tango Bar&Kjøkken, Stavanger

Kokk hos Svendgård's, Bodø

Lærling hos Svendgård's, Bodø

 

Meritter

2015: 3.plass Norgesmesterskap i kokkekunst (NM)

2011: Bodø Håndverkerstand Stipend kr 25.000,-

2011: 1. plass, Arktisk Kokk

2009: 2. plass, Norgescup for lærlinger

2009: 1. plass, Bodø og Omegn Mesterskap for lærlinger

2007: 1. plass, Bodø og Omegn Mesterskap for lærlinger

 

Lars Berbusmel

28 år

Fra 2014 til dags dato, kokk på Restaurant Bjørk Bodø

Kokk hos Renaa Matbaren, Trondheim

Kokk hos Rica Nidelven, Trondheim.

Kokk og lærling hos Jordbærpikene Solsiden, Trondheim

Lærling som butikkslakter hos Coop Mega, Mørkved

Utdanning Matfag med fordypning i kjøtt på Bodø VGS

 

 

 

Opplev en sommer på Røst, Lofotens ytterste øy

Røst byr på mange kulturelle opplevelser og guidede turer både på selve Røstlandet og i skjærgården rundt.

 

Querinidagene – en opera på Røst

Operahelg 5.-7. august er en helt spesiell natur- og kulturopplevelse.

Sjekk ut: www.queriniopera.com

På deres hjemmeside finner du info om det meste av aktiviteter og fasiliteter.

Morten Abel, Broken Home og Frode Alnæs Trio kommer ril Lundefestivalen 2016.

Sjekk ut www.lundefestivalen.no

 

Mat er viktig under operafesten, og på Piazza Querini blir det anledning å spise og drikke fra fredag til søndag. I tillegg kan Røst by på flere spennende utesteder med servering av mat. Nedenfor finner du en oversikt med link til de ulike spisestedene:

 

Facebook/linker

T.H.E CREATOR Link til T.H.E CREATOR

I et nedlagt fiskebruk har kunstner Tor Halvorsen laget et helt unikt artlounge & eventhouse. Et besøk hos T.H.E. Creator setter spor, kom innom og nyt stemningen. Fiskebruket ligger på Tyvsøya. Kontaktinfo: tlf. 950 25 191.

Querini Pub og Restaurant Link til Querini Pub og Restaurant

Røst Bryggehotell Link til Røst Bryggehotell

Kaikanten Rorbuer Link til Kaikanten

Havly fiskarheim og hotell Link til Havly

 

Skomvær fyr

Spennende kunstprosjekt: «Røst Artist In Residence» info@rostair.com, (+47) 450 95 229 / 942 97 846

 

Naturstier og rundturer

Kontakt rådhuset på tlf. 76 05 05 00 for å få kart og opplysninger om naturstiene.

Røst Bryggehotell, tlf. 76 05 08 00, tilbyr egne bussturer med guiding på Røstlandet.

 

Besøk et tørrfiskloft

Flere av fiskebrukene tilbyr omvisning på tørrfiskloft til sine gjester. Her får du innblikk i hvordan tørrfisken produseres, du får også høre om tørrfiskens historie og dens kulturhistoriske betydning. Kontakt en av de lokale fiskebrukene: Glea AS, Brødrene Greger AS, Arne Johansen AS, Røst Sjømat AS eller Røst Fiskeindustri AS.

Kontakt Røst Bryggehotell på tlf. 76 05 08 00 for en omvisning på tørrfiskloft.

 

(+47) 954 02 626 / 926 85 601: Greger Rorbuer

(+47) 76 05 08 00: Røst Bryggehotell

(+47) 992 58 348: Røst Havfiskecamping

(+47) 76 09 62 38: Kårøya Camping

 

http://rostfishing.com

 

På vei mot Røst

Før du drar ut til Røst bør du spise på Bjørk som er et av Bodøs største restauranthus, sentralt beliggende i Glasshuset. 

Den lune og uformelle atmosfæren passer like godt til hverdags som til fest. Menyen er stor og variert, tilpasset både lunsj-, middags- og kveldsgjester.

De kan tilby tapas, italiensk pizza stekt i vedfyrt ovn, salater, pasta, grillretter laget på Josper grill og desserter. Hvis du ikke har prøvd, anbefaler vi signaturretten  gjennom flere år: Grillet tørrfisk servert med petit pois puré, posjert egg, baconsmør og aioli poteter.

Vi har også oppskrift  på denne fantastiske retten i artikkelen om tørrfisk.

 

www.restaurantbjork.no

post@restaurantbjork.no tlf.75 52 40 40

  

  

 

Her er et utdrag fra den omfattende artikkelen i sommerutgaven av APPETITT som er i salg nå!

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev