I vår sommerutgave som er i salg nå har vi tatt turen til Røst, den ytterste øya i Lofoten. Vi har besøkt Glea as og to kreative kokker fra Bjørk i Bodø var med oss på turen. Det ble en fantastisk tur og du kan glede deg og inspireres av matrettene og en mengde spennende og nytenkende oppskrifter i utgaven som er i salg nå. Turen ble arrangert i samarbeid med Matmerk og det er Stian Broch som har tatt i de fantastiske bildene.
På et av bildene ble navnene forvekslet og det vil vi gjerne rette opp her. Det er Simon Engen til venstre og Lars Berbusmel til høyre på bildet.
Simon Engen
26 år
Fra 2011 til dags dato, Kjøkkensjef Restaurant Bjørk Bodø
Kokk på Hurtigruten AS (vikar)
Kokk hos Lystpå, Bodø
Kokk hos Tango Bar&Kjøkken, Stavanger
Kokk hos Svendgård's, Bodø
Lærling hos Svendgård's, Bodø
Meritter
2015: 3.plass Norgesmesterskap i kokkekunst (NM)
2011: Bodø Håndverkerstand Stipend kr 25.000,-
2011: 1. plass, Arktisk Kokk
2009: 2. plass, Norgescup for lærlinger
2009: 1. plass, Bodø og Omegn Mesterskap for lærlinger
2007: 1. plass, Bodø og Omegn Mesterskap for lærlinger
Lars Berbusmel
28 år
Fra 2014 til dags dato, kokk på Restaurant Bjørk Bodø
Kokk hos Renaa Matbaren, Trondheim
Kokk hos Rica Nidelven, Trondheim.
Kokk og lærling hos Jordbærpikene Solsiden, Trondheim
Lærling som butikkslakter hos Coop Mega, Mørkved
Utdanning Matfag med fordypning i kjøtt på Bodø VGS
Opplev en sommer på Røst, Lofotens ytterste øy
Røst byr på mange kulturelle opplevelser og guidede turer både på selve Røstlandet og i skjærgården rundt.
Querinidagene – en opera på Røst
Operahelg 5.-7. august er en helt spesiell natur- og kulturopplevelse.
Sjekk ut: www.queriniopera.com
På deres hjemmeside finner du info om det meste av aktiviteter og fasiliteter.
Morten Abel, Broken Home og Frode Alnæs Trio kommer ril Lundefestivalen 2016.
Sjekk ut www.lundefestivalen.no
Mat er viktig under operafesten, og på Piazza Querini blir det anledning å spise og drikke fra fredag til søndag. I tillegg kan Røst by på flere spennende utesteder med servering av mat. Nedenfor finner du en oversikt med link til de ulike spisestedene:
Facebook/linker
T.H.E CREATOR Link til T.H.E CREATOR
I et nedlagt fiskebruk har kunstner Tor Halvorsen laget et helt unikt artlounge & eventhouse. Et besøk hos T.H.E. Creator setter spor, kom innom og nyt stemningen. Fiskebruket ligger på Tyvsøya. Kontaktinfo: tlf. 950 25 191.
Querini Pub og Restaurant Link til Querini Pub og Restaurant
Røst Bryggehotell Link til Røst Bryggehotell
Kaikanten Rorbuer Link til Kaikanten
Havly fiskarheim og hotell Link til Havly
Skomvær fyr
Spennende kunstprosjekt: «Røst Artist In Residence» info@rostair.com, (+47) 450 95 229 / 942 97 846
Naturstier og rundturer
Kontakt rådhuset på tlf. 76 05 05 00 for å få kart og opplysninger om naturstiene.
Røst Bryggehotell, tlf. 76 05 08 00, tilbyr egne bussturer med guiding på Røstlandet.
Besøk et tørrfiskloft
Flere av fiskebrukene tilbyr omvisning på tørrfiskloft til sine gjester. Her får du innblikk i hvordan tørrfisken produseres, du får også høre om tørrfiskens historie og dens kulturhistoriske betydning. Kontakt en av de lokale fiskebrukene: Glea AS, Brødrene Greger AS, Arne Johansen AS, Røst Sjømat AS eller Røst Fiskeindustri AS.
Kontakt Røst Bryggehotell på tlf. 76 05 08 00 for en omvisning på tørrfiskloft.
(+47) 954 02 626 / 926 85 601: Greger Rorbuer
(+47) 76 05 08 00: Røst Bryggehotell
(+47) 992 58 348: Røst Havfiskecamping
(+47) 76 09 62 38: Kårøya Camping
http://rostfishing.com
På vei mot Røst
Før du drar ut til Røst bør du spise på Bjørk som er et av Bodøs største restauranthus, sentralt beliggende i Glasshuset.
Den lune og uformelle atmosfæren passer like godt til hverdags som til fest. Menyen er stor og variert, tilpasset både lunsj-, middags- og kveldsgjester.
De kan tilby tapas, italiensk pizza stekt i vedfyrt ovn, salater, pasta, grillretter laget på Josper grill og desserter. Hvis du ikke har prøvd, anbefaler vi signaturretten gjennom flere år: Grillet tørrfisk servert med petit pois puré, posjert egg, baconsmør og aioli poteter.
Vi har også oppskrift på denne fantastiske retten i artikkelen om tørrfisk.
www.restaurantbjork.no
post@restaurantbjork.no tlf.75 52 40 40
Her er et utdrag fra den omfattende artikkelen i sommerutgaven av APPETITT som er i salg nå!