Matnytt Årets kjøkkensjef 2016

Årets kjøkkensjef 2016 > Prisen gikk til Frode Selvaag

Prisen for Årets Kjøkkensjef deles ut under Norges Kokkemesteres Landsforening sitt landsmøte på Scandic Park Hotell i Sandefjord helgen 10-12 mars 2017.

Frode Selvaag er en person som legger ned masse tid og tanker på kvalitet og råvarer. Han er veldig opptatt av faget. Lokale råvarer, kortreist og det å fremme faget og bransjen overfor unge mennesker er viktig for han. Blir han spurt om å bli med på noe kokkefaglig, så er svaret alltid JA.

Det blir sagt om Frode at få har så mye kjærlighet, stolthet, ydmykhet, glede, godhet og faglig styrke som han.

 

Litt kokkehistorie

Frode Selvaag er en ung, men likevel erfaren kokk fra Sandeid. Han vokste opp med og i grytene til både mor, mormor og farmor. Han ble tidlig i livet interessert i båt og fiske, med utrolig mange turer med farfar og morfar. Han finner fremdeles roen på sjøen.

Han flyttet til Haugesund som 15 åring for å ta kokkeutdanning på Karmsund vgs. Etter skolen tok han fatt på 2 års læretid hos Arne Brimi ved Fossheim Turisthotell i Lom ( 1999-2001)

 

Her er noe av det Frode har jobbet med:

Ansvarlig for daglig drift (Commis) av kjøkkenet på Gastronomisk institutt i Stavanger ( 2002- 2004)

Kokk ved den Norske ambassaden i Washington DC, USA hos Knut Vollebæk ( 2003-2004)

Studieturer til Italia, Bergamo og Sorrento, som har gitt reisefeber og masse faglig inspirasjon.

Soussjef på Craigs Kjøkken i Stavanger

Kjøkkensjef på Spa Hotell Velvære (2006-2010)

Driver nå Ryfylkekokken AS og er offisiell Sterling Chef for Sterling White Halibut, Hjelmeland.

 

Ellers har Frode nok av prosjekter og han deltar i "Norsk Smakskule" og « Ekte og enkelt».

"Norsk smakskule" er et fantastisk kurs som ble til etter at Arne Brimi fikk næringsprisen fra Nord Gudbrandsdal Regionråd i 2007.

Her er der kursing av barn og barnehageansatte, kurset går ut på rene smaker. Det dekkerhele å landet og for å bli med må det sendes inn søknad. Dett regnes som godt faglig påfyll for de ansatte og en utrolig smaksopplevelse for barn og voksne.

«Ekte og enkelt» er et prosjekt hvor det jobbes sammen med tilrettelagte bedrifter. Her går det på mestring innenfor kokkefaget. Alle kan ikke ikke mestre alt, men ved å lære de enkle og gode arbeidsmetodene blir arbeidsgleden og resultatet bedre.

Frode er «fast« læremester for Lærlingkompaniet Rogaland, han holder flere kurs i året for kokkelærlinger.

Han sitter også som sensor i prøvenemda for kokk i Rogaland, han er nå inne i sin 2 periode.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev