Matnytt Norge trenger flinke bakere og konditorer

Norge trenger flinke bakere og konditorer > Det norske Bakerlandslaget deltar for første gang i det uoffisielle verdensmesterskapet

 

Det norske Bakerlandslaget deltar for første gang i det uoffisielle verdensmesterskapet, som finner sted i Munchen søndag 16. september. Og 19.-20. september er Konditorlandslaget representert i konkurranse mot verdens beste konditorer under 25 år.

Det norske Bakerlandslaget er for første gang representert til Iba-UIB Cup, som er det uoffisielle verdensmesterskapet som finner sted i Munchen. Det var etter seieren i Nordic Bakery Cup 2017 at bakerlandslaget fikk invitasjon til å delta på UIB Cup.

Det er Nikolai Melling og Ivar Bakke som er tatt ut til å representere det norske laget, som skal konkurrere søndag 16. september. Norge skal konkurrere mot Peru, USA og Frankrike og de andre dagene er det Japan, Nederland, Korea, Russland, Tyskland, England, Spania og Kina som er med i konkurransen. Temaet for konkurransen er «universet».

I løpet av åtte timer skal de to norske utøverne lage fire ulike typer brød, tre ulike bagetter, tre kuvertbrød, tre wienerprodukter, pan au chocolate, formkaker, sjokoladebrioche, hamburgerbrød, sandwich og showpiece.

- Vi har ligget i hardtrening og er svært spente foran helgens konkurranse, sier Nikolai Melling og Ivar Bakke.

Konditorlandslagets Vilde Nistad Strandos skal konkurrere mot verdens beste konditorer under 25 år i UIBC Junior World Championship for Confectioners.

Det er første gang den norske konditoren er med i VM og hun er den eneste nordmann i konkurransen. Den 19. og 20. september skal hun konkurrere mot verdens beste konditorer under 25 år.

Hun skal lage skulptur i sukker, en desserttallerken, en moussekake, fire typer konfekt og fire typer figurer i marsipan. Temaet er valgfritt og Vilde Nistad har valgt høst, med inspirasjon av høstens fantastiske smaker og farger.

- Jeg gleder meg og vil selvsagt gjøre mitt beste i konkurransen, sier Vilde Nistad Strandos.

 

Mange produkter på åtte timer

I løpet av åtte timer skal gutta lage fire ulike typer brød, tre ulike bagetter, tre kuvertbrød, tre wienerprodukter, pan au chocolate, formkaker, sjokoladebrioche, hamburgerbrød, sandwich og showpiece.

60-65 prosent av produksjonen må være ferdig på fire timer. Så gjenstår det fire timer til showpiece. Den har Ivar ansvaret for, mens Nikolai har ansvaret for brød. De andre produktene jobber de sammen om.

 

Iba-UIBC-Cup for bakere

Konkurransen arrangeres av Iba og International Union of Bakers and Confectioners (UIBC) fra 15. til 17. september.

Det norske laget ved Ivar Bakke og Nikolai Meling skal i ilden 16. september, sammen med Peru, USA og Frankrike.

I tillegg deltar Japan, Nederland, Korea, Russland, Tyskland, England, Spania og Kina.

Tema for konkurransen er «universet».

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev