Matnytt Bjørn Svensson serverer «ta-med mat» på gullfat.

Bjørn Svensson serverer «ta-med mat» på gullfat.>

Bjørn Svensson er en av Norges mest velrennomerte kokker og det meste av det han skaper blir til gull. Sånn sett er det knyttet store forventninger til hans nye prosjekter og det aller siste som lanseres i disse dager er «Svenssons fat» - et upscalet «ta med mat» konsept som skal gi deg som kunde en god mulighet for å være gjest i ditt eget selskap.

 

 

 

Mange av oss elsker god mat og ønsker å dele denne gleden med andre. Det er mange faktorer som spiller inn for hvorfor vi kan synes det er slitsomt og at vi vegrer oss for å invitere folk hjem til selskap. Noen av faktorene kan være prestasjonsangst, tidsklemme eller at man rett og slett ikke orker all jobben med det men heller vi hygge seg sammen med de inviterte gjestene og ha lave skuldre.

 

 

Det er her Bjørn og teamet kommer inn. «Svenssons fat» serverer ferdige retter som er komponert av fagfolk og som borger for topp kvalitet i alle ledd. I tillegg så er det tidsbesparende fordi man slipper å bruke mengder av tid på innkjøp av råvarer, planlegging, forberedelser og matlaging. 

 

Matrettene på menyen til «Svenssons fat» er laget i riktige porsjonstørrelser og utgjør derfor heller ikke matsvinn og det blir også lite eller ingen oppvask. Så her sparer man seg opp mange fordeler og kan samtidig servere gjestene mat av skyhøy kvalitet.

 

 

Vi tok en prat med fagfolket bak konseptet for å få litt mer kunnskap om filosofien bak.

-Her har vi samlet en gjeng erfarne restaurant-mennesker og unge lovende kokker. Vi synes det manglet et tilbud i matindustrien med «ta med mat» som ikke er fastfood.

-Det er mange som liker å lage mat hjemme, men som kanskje gruer seg og vi ønsker å spare tid for dem men også fjerne stress-momentet som kommer ved å ha en bedre middag hjemme, med gjester på besøk. Derfor vil vi sy sammen ulike matretter eller fulle middager på et høyt nivå.

 

-Man kan for eksempel bestille en 3-retters middag for 2 eller flere personer og alt er stort sett ferdig preppet, du skal bare varme, steke og anrette så vidt litt hjemme. Andre matretter vi kommer til å starte med er løyrom, kaviar, forskjellige pastaretter og hovedretter, Svenssons tapas og kosemat - for hytte, brunch og flere andre anledninger. I Svenssons tapas vil man oppleve det svenske innslaget da Bjørn Svensson er svensk.

 

 

-Svinn er en viktig faktor for oss. Ta en enkel rett som «løyrom med tilbehør»  hos «Svenssons Fat» hvor man får den mengden du trenger. Du behøver ikke å kjøpe et helt brød, en stor boks løyrom, en potte gressløk osv. Tror mange kjenner seg igjen i nettopp dette.

 

 

-Så langt det går bruker vi kortreiste produkter. Når vi har tilgang på så bra sjømat, vilt, lam, bær og grønnsaker blir det selvsagt prioriterte råvarer. Det sier seg selv, men det er ikke alltid det lar seg gjøre. Kvalitet og dyrevelferd er også en veldig viktig ingrediens, men når det er sagt blir ikke alt økologisk eller norskt.

 

 

-Med seg på laget har Bjørn Svensson Lars Nordvik og Mathias Vleeshouwers og mange andre dyktige medarbeidere og for ikke å glemme alle de fantastiske leverandørene vi har her til lands. Den praktiske løsningen er at 3-retter og 2-retters middager og Svenssons tapas forhåndsbestilles via nettbutikken, e-post eller per telefon. Butikken er åpen mellom onsdag og lørdag.

 

 

Her finner du alt fra ferdige matretter, «ta med mat» - til Ille Brød, Tim Wendelboes kaffe, noen gode produkter fra vår gode venn Eyvind Hellstrøm og andre godsaker. Så målgruppen her er de som er matinteresserte og alle de som setter pris på god mat.

- Vi har også et veldig fint selskapslokale her vi holder til som passer godt til både business og til private selskaper. Du kan leie kokker og servitører så skreddersyr vi menyer for anledningen og har sjenkebevilling. I tillegg tar vi mot store og små cateringer med og uten kokker.

 

 

Til høsten er delikatessebutikken helt ferdig og der blir det blant annet en avdeling med Illes pålegg. Der vil man finne alt fra skinker, pølser og annet kjøttpålegg som passer til Ille brød, mange smørsorter, forskjellige syltetøy og gode oster. I tillegg blir det et godt utvalg av hjemmelagede retter som Janssons fristelse, ulike silderetter, ferdigkokt hummer og kreps, fugl og kjøtt med ferdiglagede garnityrer og sauser. Her vil du få kjøpt mye godt som du kan sette sammen etter din egen smak og ta med deg hjem.

Så det skjer mye spennende her i tiden fremover også så vi ønsker deg velkommen til «Svenssons fat»i Briskebyveien 26 A.

 

 

Besøksadresse: Briskebyveien 26 A, 0259 Oslo

Telefon: 411 48 018

Hjemmeside: svenssonsfat.no

E-post: hei@svenssonsfat.no

Facebook: facebook.com/svenssonsfat

Instagram: instagram.com/svenssonsfat/

 

 

Om Bjørn Svensson

Bjørn Svensson har etablert en rekke restauranter i Oslo. På 1990-tallet gikk han i lære og var pizza-baker i Sundsvall, jobbet en tid i Göteborg, før han rundt 1998 kom til Oslo og Eyvind Hellstrøms Bagatelle, hvor han var ett års tid. Han ble senhøsten 2000 kåret til Årets Unge Kokk, og hospiterte ved El Bulli noen uker i 2001, og senere hos Gordon Ramsay i London, som også tilbød ham videre engasjement.

 

Han fulgte i 2000 Terje Ness og flere av kollegene ved Bagatelle over til Bengt Wilson og Lars Erik Underthuns Oro og ble blant annet kjøkkensjef ved stedets tapas-avdeling «Plata». Våren 2005 åpnet han Oscarsgate Restaurant i Pilestredet 63, den fikk en stjerne i Michelinguiden i 2008. Våren 2013 åpnet han Fauna som fikk Michelinstjerne i 2014. September 2017 åpnet han restauranten Galt i Frognerveien 12. Etter fem måneders drift ble Galt tildelt en stjerne i Guide Michelin. Schlägergården restaurant ble åpnet av Svensson sommeren 2021 og fikk en stjerne i Michelin-guiden i 2022. 

 Dette er Svenssons fjerde restaurant med en stjerne i Guide Michelin.

 

I tillegg har Bjørn Svensson fått utmerkelsen «Young Chef of the Year» 2000 og opphold på champagnehuset Moët & Chandon sitt slott Chateau Saran utenfor Epernay og blitt tildelt «The Nordic Price» sin 2.-plass i 2011, utdelt av Eyvind Hellstrøm. 

Bjørn Svensson har også ved to anledninger kommet til finalen i uttaket i Svenske Bocuse d`Or og kåret til beste kokk under 30 år i Norge.  Han er medeier i Ille Brød og også utgitt boka Kokken, bakeren, hun komikeren og mat de elsker sammen med Anne-Kat. Hærland og Martin Fjeld.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev