23.-24. september fylles Youngstorget med god mat og drikke. Årets arrangement vil by på eksklusive og nøye utvalgte produkter fra 60 lokalmatprodusenter. Det blir både ost, kjøtt, fisk, frukt, bær, salt og grønnsaker.
Det blir også duell mellom bonden og kokken, hvor OL-mester og bonde Olaf Tufte først møter Bondelagskokken Mette Julius Evensen (fredag) og deretter OL-mester i kokkekunst Kristoffer Westvik Lofnes (lørdag).
OL-vinner i kokkekunst Kristoffer Westvik Lofnes har laget 3-retters matløype basert på råvarer fra produsentene som deltar. Matløypa kan forhåndsbestilles hos vår samarbeidspartner Matlarm, se matlarm.no.
Bondelagskokken Mette Julius Evensen serverer smaksprøver på spennende retter basert på norske tradisjonelle oster.
Fredag 23. september kl 11-19
Lørdag 24. september kl 10-18
Følg Matstreif på Facebook og Instagram for oppdatert informasjon.
Program Matstreif 2022
Fredag 23. september
Åpent kl 11-19
11.00 Åpning ved byråd Hanna Marcussen
14.00 Statsråd Sandra Borch deler ut Spesialitets-merker
14.15 Duell mellom bonden og kokken
Bonde og OL-mester Olaf Tufte møter Bondelagskokk Mette Evensen
Statsråden inviteres også med
14.30-16.30 Bondelagskokken deler ut smaksprøver på retter med tradisjonsoster
17.00-19.00 Matløypa er åpen
18.00 Møt bonden og kokken bak Matløypa
Lørdag 24. september
Åpent kl 10-18
11.00 Festivaltrubaduren spiller
11.00 -13.00 Barneaktiviteter
12.00 -14.00 Bondelagskokken deler ut smaksprøver på retter med tradisjonsoster
13.00-14.00 Mestermøte mellom bonden og kokken, Tufte og Lofnes
14.00-16.00 Matløypa er åpen
Innovasjon Norge er formell arrangør på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Bondens marked er teknisk arrangør.