Onsdag 19 april arrangerte Carl Evensen, årets utgave av Carl Evensen Challenge som er en kokkelærling-konkurranse. 4 lag ble plukket ut til å delta i hard konkurranse med mange andre som sender inn sin meny.

De fire lagene som deltok var Kulinarisk Akademi, Brasserie Hansken, Michaels og Brasserie France.

Startskuddet gikk klokken 09.00 og første rett ble servert klokken 13.00.

Lagene skulle lage en hovedrett og en dessert, til 6 personer.

Hovedingrediensene til hovedretten var reinsdyrlår fra Stensaas, Demi Glace fra Oscar og steinsopp.

Til desserten var hovedingrediensene Tindved og melkesjokolade, samt produkter fra Rørosmeieriet.

Det var voldsomt høyt nivå på innsendte menyer, arbeidet som ble utført og ikke minst det som ble presentert for dommere og gjester.
Dette lover godt for bransjen vår!

Hoveddommer var Erling Sunndal. Jøran Cederquist og Jørn Olsen som henholdsvis dommer og plass dommer.

Det var utrolig jevnt og få poeng som skilte lagene. I år, som i fjor, var det til slutt Brasserie France som stakk av med seieren.

Bilder over er av den flotte vinnermenyen.
Brasseriè France
Aleksander Næss og Felix Dalen
Hovedrett
Stekt flatbiff av reinsdyr, reinsdyr terrine, variasjon av sellerirot og urtemajones, terte fylt med kremet kål, steinsoppskum og sjysaus,
pommes noisette og potetpuré.
Allergener: Melk, sulfitter, egg, sennep, selleri og hvete
Dessert
Melkesjokolade bonnet, Yoghurtrand med vanilje, tinvedgelé med mango, financier, tinvedcurd, karameliserte hasselnøtter og karamellsaus
Allergener: Melk, hvete, egg og nøtter (hasselnøtt)

Vinnerlaget fra Brasserie France
1.Brasserie France
Premie: Tur, til Nordic Young Chef Congress med faglig innhold. Sponset av Kjøkkensjefenes Interesse Forening. 10.000 kroner til restauranten, blomster og diplom
2. Kulinarisk Akademi
Premie: 2 stk Pizzaovn fra Ooni, blomster og diplom.
3. Michaels
Premie 1 eske Wagyu Tomahawk fra Wulff, blomster og diplom
4. Brasserie Hansken
Premie: 2 esker kylling fra Vestfoldfugl AS, blomster og diplom
Arrangementet ble avholdt på Akademiet Norsk Restaurantskole som er en privat videregående skole i bydel Gamle Oslo i Oslo. Skolen ble etablert i 2015, men startet opp med sin første elevgruppe høsten 2017. Skolen tilbyr videregående utdanning innen Restaurant- og matfag til elever som ønsker å bli fagarbeidere i kokk- og servitørfaget

Les mer her >
akademiet.no/vgs/skolesteder/norsk-restaurantskole
Arrangør for Carl Evensen Challenge 2023

Carl Evensen Eftf. er en fleksibel totalleverandør av matvarer og tilbehør som forsyner kunder og samarbeidspartnere over hele Norge.
Kundemassen spenner fra de mest profilerte restauranter og hoteller, små og store serveringssteder; restauranter, kafeer, kaffebarer og bakerier til kontor og kantiner.
Lese mer her >
carlevensen.no/historie