Nyhet
Matnytt de nominerte til Matprisen 2021!

de nominerte til Matprisen 2021!>

På bildet - Christopher Haatuft - foto Francisco Munoz

 

Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider, og samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi. Blant tidligere vinnere finner du Halvar Ellingsen, Restaurant Maaemo, Restaurant Rest, Heidi Bjerkan, Geitmyra matkultursenter for barn, Heinrich Jung, NRK Matsjokket og Rørosmeieriet. En tacorestaurant, et advokatfirma og en hageentusiast kan alle vinne priser under årets prisutdeling.

 

I 2021 videreføres og utvides det gode samarbeidet med Matkanalen, og årets vinnere blir annonsert under prisutdelingen som avholdes på DogA og sendes i beste sendetid på Matkanalen den 25. november.

Samtidig vil også årets vinner av stipendet til KokkeKarlas Legat offentliggjøres. Dette stipendent deles ut til en ung kvinnelig kokk.

Les mer om KokkeKarlas Legat her > matprisen.no/stipend-kokkekarlas-legat

 

De nominerte til Matprisen 2021 er:

 

Matprisen

Christopher Haatuft

Ille brød

Lokal

 

Årets kjøkken

Breddos Tacos

Einer

Fagn

 

Årets produsent

Gunnar Klo

Lofoten gårdsysteri

Økologisk spesialkorn

 

Årets formidler

Hanne-Lene Dahlgren

Kathrine Kinn

Maria Berg Hestad

 

Årets storkjøkken

Bahr/Annerledes personalrestauranter AS

Granly Stiftelse

Sundvolden Hotel

 

Barne- og ungdomsprisen

Folkelig

Mette Nygård Havre

Viken fylkeskommune

 

Debio-prisen

De Haes gartneri

Jakobs brød

Norsk Ullgris

 

«Vi er innmari stolte og beæret over å bli nominert til denne utrolige prisen så kort tid etter at vi åpnet i Oslo. Takk for at dere ser og anerkjenner den jobben vårt team gjør hver dag for å feire Mexicos kultur og gastronomi!», sier Nud Dudhia fra Breddos Tacos som er nominert til Årets kjøkken.

 

«Vi er utrolig beæret over å være nominert til Barne- og ungdomspris! Dette er en nominasjon som henger høyt hos oss og vi er ydmyke over å få være i godt selskap med så mange dyktige nominerte aktører. Det er mye hardt arbeid og optimisme som ligger bak prosjektene våre og denne nominasjonen gir oss ekstra driv til arbeidet vårt med å gi alle barn og unge mulighet til å lære seg om mat som er bra for kroppen og kloden», jubler Kathrine Marthinsen fra Folkelig.

 

«Vi lever i en tid hvor valgene vi tar i dag, får dramatisk mye å si for morgendagen. De nominerte er gode eksempler på at måten vi produserer og spiser mat på, kan bidra til å endre kursen vi er på i en mer bærekraftig retning. De er forbilder for sine bransjer som viser at det ikke behøver å være motsetning mellom verdiskapning og et levelig miljø, mellom matglede og et engasjement for en tryggere fremtid», sier juryleder for Matprisen 2021 Marte von Krogh.

 

Juryen er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge. Alle i juryen har fokus på bærekraftig matproduksjon og i år består juryen av; Marte von Krogh - juryleder og leder for Matvalget, Andreas Viestad - forfatter og matskribent, Anne Marie Schrøder - kommunikasjonssjef i Matvett, Ingrid Kleiva Møller - fagrådgiver i Framtiden i våre hender, Stina Mehus - økobonde på Eiketoppen, Thomas Horne - forfatter og foredragsholder og Vegard Botterli - kommunikasjonsrådgiver i NORSØK.

 

Les mer om juryen for Matprisen 2021 og de nominerte:

matprisen.no/om-juryen

matprisen.no/nominerte-2021

 

Vinnerne av de sju prisene vil kåres 25. november på Matkanalen.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev