Matnytt Høyt nivå blant finalistene i Det Norske Måltid

Høyt nivå blant finalistene i Det Norske Måltid > Vinnerne blir offentliggjort under den store matgallaen og finalen i Stavanger 6. januar 2017.

 

 

Det var den unisone tilbakemeldingen fra finalejuryen etter at de har smakt seg gjennom alle produktene for å finne årets vinnere. Juryen møttes i Oslo denne uken, men resultatet blir ikke kjent før under finalen den 6. januar 2017.

- Ryktene har gått om at det er mange gode produkter og høyt nivå, og det kan jeg virkelig skrive under på, sier en av finaledommerne, Tom Victor Gausdal (Sølv Bocuse dÓr 2005 og Strand Restaurant).

Etter innledende delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø møttes finalejuryen den 8. november i Oslo. - Det var en tøff oppgave å velge vinnere blant så mange gode produkter, og det var ekstra kjekt at smaker fra hele landet var representert, sier den kjente kokken Kari Innerå, tidligere landslaget, nå BA53.

Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Her er finalistene i Det Norske Måltid 2016, sesong 9:

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms
Årets sjømat oppdrett: SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland
Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS, Vestfold Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold
Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland
Årets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -Trøndelag Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo
Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud

Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag
Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal
Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland

Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag
Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør - Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus
Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-Agder Årets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdals Bryggeriet, Nord-Trøndelag
Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev