Matnytt NORGE VANT!!

NORGE VANT!!> Team Norway vant gull i Bocuse d`Or Europe 2020 i Tallin.

Team Norway vant gull i Bocuse d`Or Europe 2020 i Tallin. Neste gang er det Bocuse d`Or i Lyon som står for tur.

 

Her er plasseringene:

 

1. Norge

 

2. Danmark

 

3. Sverige

 

4. Island

 

5. Finland

 

6. Frankrike

 

7. Estland

 

8. Sveits

 

9. Ungarn

 

10. Italia

 

 

Dette servert Team Norway i Bocuse d’Or Europe i dag 

Pannestekt ålemalle fra Estland med norske høstgrønnsaker, og en trilogi av vaktler med to vegetariske tilbehør, står på den norske konkurransemenyen i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i dag.

 

Menyen er inspirert av høstens råvarer, og Team Norway satser på både bærekraft i alt fra meny til presentasjon.

 

 

 

Følg livestream her : norskgastronomi.no/2020/tallinn/

 

 

 

Team Norway, som består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even Strandbråten Sørum, coach Gunnar Hvarnes og president Tom Victor Gausdal, starter konkurransen kl. 08.40.

 

Tallerkenretten leveres kl. 13.40, og kl. 14.15 presenteres fatet. Prisseremonien finner sted i dag kl. 16.00

 

 

Les mer om råvarene her:bocusedornorge.no/norske-matspesialiteter-pa-menyen/

 

 

 

Vaktler på redesignet fat

Til fatretten serverer Christian André Pettersen en «Trilogi av vaktler». Her er hele vaktelen utnyttet.

 

Fatretten består av lettrøkt vaktel, glasert med norske plommer og krydder, servert med potetravioli med vaktelrester, vaktellår fylt med fuglens lever og hjerte, samt honning-glasert selleriterte sammen med trøffeltang fra Lofoten og vakteleggkrem.

 

De vegetariske garnityrene som serveres, er hjerteformet «løkpute» med rødbeter («Heart Beet») og grillet palmekål fylt med purreløkstokk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tallinn 2020

 

 

Tallerken-oppgaven

Første servering

 

Norsk høst

 

Ålemalle fra Estonia

Pannestekt i brunet smør med sitron og pepperrot

Aromatisert vinaigrette av Hardangerepler

-

Sesongens grønnsaker

Syltede småløk

Ristede kantareller

Norsk skogsopp

Myke mandelpoteteputer fra Sve Gård

Urter og blomster fra Kryddergården på Jæren

Sprø potetchips

 

Saus

Krepsesaus «Norvegienne»

 

 

Fatoppgave

Andre servering

 

Triologi av Vaktel

 

Lettrøkt vaktel glasert med norske plommer og krydder

Potetravioli med vaktelrester

-

Vaktellår fylt med lever og hjerte

Vinaigrette med urter og spirer

-

Honning-glasert selleriterte

Trøffeltang fra Lofoten og vakteleggkrem

 

-----

 

Veganske garnityrer

 

«Løkpute» med rødbeter fra Hasle Gård

Karamellisert løk

-

Grillet palmekål fra Utstein

med estragon og purreløkstokk fra Sigurd Slettebø

 

--

Saus

Vaktelsaus

 

 

 

I tillegg til en meny utviklet med tanke på å utnytte alle ressursene og redusere matsvinn, har teamet også tenkt bærekraft og gjenbruk i utforming av fatet vaktelretten presenteres på. Her er ulike elementer fra fat gjennom kandidatens konkurransekarriere de siste fem årene. Her kan du lese mer om dette: bocusedornorge.no/gar-redesign-europafinalen/ 

 

 

 

Det er syvende gang Bocuse d’Or Europe arrangeres, og Norge har stått på pallen hver gang til nå.

 

Fakta om Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) skaper verdens beste kokker, til glede for all norsk mat, gjennom sitt konkurranse- og utviklingssystem.

 

Norsk Gastronomi organiserer den norske kvaliken Årets kokk, samt Norges deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Gjennom Årets unge kokk og Årets Juniorkokk, utvikles også unge talenter, og i prosjekter som Mat som forteller™ og nettverk blant ledende norske kokker, bidrar stiftelsen med kunnskap og inspirasjon til alle matinteresserte i og utenfor Norge.

 

Det norske «Bocuse-akademiet», Foreningen Årets kokk Akademiet, legger de faglige premissene for stiftelsens arbeid.

 

 

Om Bocuse d’Or-konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og er i dag en global konkurranse i kokkekunst.

 

Deltakelse her endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en usedvanlig prestasjon. Norge har 11 medaljer, og er med det landet med flest pallplasseringer i konkurransens historie.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev