Matnytt Dovre Ysteri Norsk Camembert kåret til beste norske ost under World Cheese Awards

Dovre Ysteri Norsk Camembert kåret til beste norske ost under World Cheese Awards>

Dovre Ysteri Norsk Camembert fra TINE SA har vunnet tittelen ‘Best Norwegian Cheese’, sponset av Meny, under World Cheese Awards, og har dermed utmerket seg blant bidrag fra seks kontinenter som ble vurdert under Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival i Palacio de Exposiciones y Congresos i Oviedo, Spania, onsdag 3. november.

 

Den kremaktige, friske og milde hvitmuggosten som er laget på kumelk og produseres ved TINEs meieri i Dovre, ble tildelt gull på veien mot å sikre seg tittelen som beste norske ost under årets konkurranse.

 

 

Med totalt to gull-, åtte sølv- og 12 bronsevinnere blant deltakerne fra Norge, har World Cheese Awards nok en gang ført til internasjonal anerkjennelse for en rekke av landets beste osteprodusenter. Blant årets andre prisbelønte oster fra Norge er gullvinneren Granstubben fra Gangstad Gårdsysteri, sølvvinneren Leirgrøv 1242 fra Prestholt Geitost og sølvvinneren Myrdal Fjellost fra Myrdal Gard.

 

Den 33. utgaven av World Cheese Awards var større og mer internasjonal enn noensinne, og hadde for første gang over 4000 bidrag. De konkurrerende ostene representerte 45 forskjellige land, inkludert nye deltakere som India, Japan og Colombia samt etablerte osteproduserende nasjoner som Frankrike, Italia, Spania, Sveits og Storbritannia.

 

Alle bidragene ble bedømt på en og samme dag, og ostenes utseende, konsistens, aroma og smak ble vurdert av 250 eksperter fra 38 forskjellige land. Utmerkelser i kategoriene bronse, sølv, gull og supergull ble tildelt i løpet av formiddagen, og supergull-vinnerne ble så vurdert på nytt for å finne årets topp 16. Deretter var det en debatt foran et levende publikum der en internasjonal superjury, bestående av de aller beste fra det globale ostemiljøet, diskuterte de beste ostene i verden før de kåret årets World Champion Cheese.

 

 

World Cheese Awards arrangeres av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food

Vertskap for årets konkurranse var Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival, arrangert av Instituto del Queso i samarbeid med Fyrstedømmet Asturia og bystyret i Oviedo

World Cheese Awards 2021 ble sponset av Barbers, Deliziosa, The Fine Cheese Co, Le Gruyère AOP, Meny, Parmigiano Reggiano, Rowcliffe, Savencia Fromage & Dairy og U.S. Dairy Export Council

Priser under World Cheese Awards 2021 ble sponset av blant annet Agri Expo, Atalanta Plaza, Food & drink Wales, Forever Cheese, Japan Cheese Council, Lacteo Network, The Provision Trade Federation (SCA), Rennet & Rind, Rupp AG og Somerdale International

2021-mesterskapet var det 33. i rekken

Verdens største mesterskap som kun fokuserer på ost – ingen yoghurt-, smør- eller andre meieriprodukter

4079 oster var påmeldt (7,2 % økning fra forrige rekord)

Bidragene representerte 45 forskjellige nasjoner fra seks kontinenter

Ostene ble fraktet til Oviedo med båt, lastebil, tog og fly via 13 oppsamlingspunkter rundt om i verden

Bidragene ble vurdert av 250 dommere fra 38 ulike land

Verdens beste ost ble kåret av en superjury bestående av 16 dommere

Bedømmingen ble sendt live på WCA TV på www.gff.co.uk/wca

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev