Matnytt EIK Servering går tungt inn i kantinebransjen

EIK Servering går tungt inn i kantinebransjen >

EIK Servering har gleden i dag av å kunngjøre at de kjøper en majoritetsandel av kantineselskapene Dugurd kantiner og Du Godeste av Gründer og daglig leder Astrid Roppen. Med det tar serveringskonsernet et tungt steg inn i kantinemarkedet og blir nå eier av 14 kantiner, i tillegg til all servering på Nasjonalmuseet. Totalt tilføres det 18 nye serveringssteder til EIK Serverings portefølje som etter transaksjonen teller 71 steder.

 

Astrid Roppen startet Dugurd Kantiner i 1992 med et mål om å gjøre kantinemåltidet til høydepunktet av dagen. Hun ble den første til å lansere konseptet bærekraftige og kortreise måltider laget fra bunnen med fokus på sunne og smaksrike retter, og vant i 2018 Debbioprisen for mest bærekraftig konsept i serveringsbransjen. Selskapet vokste etter hvert til 12 prestisjetunge kantiner og gikk i 2018 sammen med kokkekollektivet Lava Oslo for å kombinere det beste fra kantine og restaurantbransjen. Her ble de også introdusert for EIK Servering.

 

«EIK Servering er jo eier av Lava Oslo og har dermed sittet på en minoritetsandel i Dugurd kantiner fra før», sier Astrid Roppen. «Samarbeidet med EIK Servering har gjort det åpenbart for oss at de er riktig aktør til å ta Dugurd og Du Godeste videre. De tilfører en kreativitet, energi, og businessteft som er veldig unik for restaurantbransjen. Også er de veldig morsomme å jobbe med»

 

Maria Aas-Eng kommenterer også oppkjøpet:

 

«Vi er først og fremst utrolig imponert over måten Astrid har revolusjonert kantinemarkedet de siste 30 årene. Hun er en gründer av natur og en person vi føler oss veldig heldige over å skulle få jobbe tett med videre. Jeg tror vi har mye å lære av hverandre»

 

Roppen beholder 30 prosent av aksjene og fortsetter som daglig leder i de to kantineselskapene.

 

«For meg handler ikke dette om å trappe ned. Kantinedrift er livet mitt. Det handler om å få fornyet kraft og ny kompetanse inn i selskapene, som kan løfte oss til neste nivå», sier hun. 

 

Markedsdirektør og med-gründer i EIK Servering, Sven Erik Fuglerud Brastad, kommenterer at oppkjøpet av Dugurd og Du Godeste også er et strategisk trekk fra EIK sin side:

 

«Driverne innen kantinebransjen er ganske forskjellige fra våre andre serveringssteder, så dette gir oss helt klart flere ben å stå på. En mer diversifisert portefølje sikrer et mer stabilt inntektsgrunnlag samtidig som stordriftsfordelene er de samme. Vi ser også betydelig merverdi på tvers av kantine- og restaurantvirksomheten som vi ser frem til å utforske sammen med Astrid og resten av teamet»

 

Oppkjøpet av Dugurd og Du Godeste blir det fjerde store oppkjøpet EIK Servering gjør i høst etter å ha sikret en lånefinansiering på 850 millioner kroner i slutten av august. Siden den gang har også restaurantene i REN Group, Heim Gruppen, Brasserie Ouest, og Sawan gått inn i konsernet.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev