7 av 10 unge elsker påskekakaoen - Lite slår varm sjokolade i påskesola! Ifølge en ny undersøkelse fra Melk.no er det de unge som drikker mest av den deilige drikken i løpet av høytiden, og de fleste er enige om hvilken kakaovariant som smaker best.

En ny undersøkelse gjort på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at 71 prosent av de mellom 15 og 29 år pleier å drikke kakao i påskeferien. Også barnefamiliene drikker mye påskekakao - der er tilsvarende andel på 66 prosent. Videre er det størst enighet om at det er den tradisjonelle varianten med smeltet sjokolade og melk som smaker aller best.

– Det finnes ulike måter å lage kakao på, men det aller beste med hjemmelaget kakao er at vi kan lage den på foretrukne ingredienser. Favoritten blant mange lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, mens andre foretrekker en lettere variant blandet med lettmelk, lite sukker og kakaopulver. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som i tillegg gir påfyll av kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Melk.no.

Det er også noen forskjeller i hvilken grad vi nyter påskekakao ut fra hvor vi bor i landet. Det er nemlig i Midt- og Nord-Norge vi drikker mest. Nord-Norge troner øverst hvor nesten 7 av 10 sier at de pleier å drikke kakao flere ganger i løpet av påskedagene.
Men uansett alder eller hvor du måtte befinne deg i landet - er kakao en perfekt og enkel drikk som hører påsken til. Enten du nyter den i by eller bygd, er en termos fylt med kakao perfekt for turer i nærområde, i solveggen på hytta eller i sofaen med en god bok.
For å gjøre ekstra stas ut av påskekosen kan kakao kombineres med andre spennende ingredienser som kanel, appelsin, bringebær, ingefær og chili.
Her er fem spennende kakaooppskrifter:
Varm sjokolade med krem og appelsin
Sjokoladebomber til varm kakao
Luksuskakao med mørk sjokolade
Varm sjokolade med marshmallows
Varm hvit sjokolade