Matnytt Foodsteps

Foodsteps> bred kompetanse i hvert fotspor

I 2020 lanserte Kulinarisk Akademi sin digitale kokebok, Foodsteps. Foodsteps er en mobilapp, som kombinerer gode oppskrifter, utviklet og testet av dyktige kokker, med lekkert design og brukervennlighet.

 

Appen inneholder oppskrifter og matkurs, og alt innhold presenteres på video i et format tilpasset mobilskjermen. Foodsteps inneholder nå rundt 1000 oppskrifter, der alle er delt opp i korte videosnutter, som gjør det enkelt å følge på kjøkkenet.

 

I tillegg til gründerne Espen Larsen og Jostein Medhus, består Foodsteps av produksjonsansvarlig Morten Sjøvik, som står for alt bilde- og videoinnhold, markedsansvarlig Julie Berg Kollandsrud og daglig leder Jonas Modell. (bilde over)

 

Med unntak av Julie Kollandsrud, som har bakgrunn fra marked og en mastergrad i strategisk kommunikasjon, består hele teamet av kokker. Foodsteps bruker også kokkene på Kulinarisk Akademis brede kompetanse i utvikling og produksjon av innhold.

 

 

 

Nå som høsten er over oss ønsker vi å rette fokus på en av sesongens virkelige matskatter, nemlig skogsoppen! Vi elsker sopp, og vil oppfordre alle til å gå ut og sanke selv, nå som soppen er her. Man vet aldri hvor lenge det varer eller hva man vil finne, og det er jo litt av det som gjør soppen ekstra spennende.

 

 

For å gi våre brukere mer kunnskap om sanking og bruk av sopp, lagde vi i fjor høst et soppkurs, der vi ble med olympisk mester i kokkekunst, og nyttevekstentusiast, Jan-Erik Hauge på sopptur. Her tar vi for oss noen av de vanligste matsoppene man kan finne i på høsten og forteller hvordan den bør behandles både ute og når man har fått den inn på kjøkkenet.

 

Tips: ta grovrensen av soppen i skogen. Da slipper du unna mye skitt og skogbunn på kjøkkenet!

I kurset deler vi også gode tips til hvilke forberedelser man bør gjøre før man går ut i skogen.

 

 

 

Vi vil gjerne presisere viktigheten av ikke å spise sopp man ikke er helt sikker på, og oppfordrer alle til å skaffe seg minst én god soppbok. Sjekk  soppkontroll.no/finn-soppkontroll om det er sopp man er usikker på.

 

 

 

Du finner mange gode oppskrifter med sopp i appen Foodsteps. Begynn gjerne helt enkelt, og lær deg hvordan sopp bør stekes på best mulig måte. Mange hevder sopp skal stekes i panne uten fett, men vi mener man absolutt man må tilføre fett i stekingen, da dette gjør at du får frem en god stekeskorpe. Hvem vil vel ikke ha stekeskorpe?

 

Når soppen først er stekt er veien kort til kremet sopp. Bare lettpisk litt fløte og vend inn i soppen rett før servering. Høstens kanskje enkleste og beste tilbehør?

 

Har du plukket mye, kan det være lurt å konservere det for senere bruk. Da kan soppen for eksempel syltes eller confiteres!

 

 

Liker du ramen, vil du elske våre oppskrifter på soppkraft og soppramen. Med sopp kan du få en vegansk suppe full av umami. Perfekt til en kjølig høstkveld!

Til høsten slipper vi et kurs om risotto. Da kommer det selvsagt også oppskrift på sopprisotto!

 

Du finner mer om Foodsteps her >

kulinariskakademi.no/foodsteps

 

 


Noe sånt som:

I 2020 lanserte Kulinarisk Akademi sin digitale kokebok, Foodsteps. Foodsteps er en mobilapp, som kombinerer gode oppskrifter, utviklet og testet av dyktige kokker, med lekkert design og brukervennlighet.

Appen inneholder oppskrifter og matkurs, og alt innhold presenteres på video i et format tilpasset mobilskjermen. Foodsteps inneholder nå rundt 1000 oppskrifter, der alle er delt opp i korte videosnutter, som gjør det enkelt å følge på kjøkkenet.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev