Nyhet
Matnytt Fransk isbombe med flammer

Fransk isbombe med flammer >

Fikk du ikke laget isbombe til nyttårsdesserten  så kan du lage Baked Alaska, en iskake med marengs du flamberer foran gjestene som selskapsdessert året rundt.

 

-Med flambering er det mulighet til å både briljere og imponere, så gjør gjerne dette foran gjestene. Varm opp likør eller cognac på middels varme i en liten kjele. Hell forsiktig likøren/cognacen over kaken og tenn på med en fyrstikk, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.

 

-Denne godsaken kalles også «Omelette de norvégienne", og er en kake med luftig sukkerbrød, deilig iskrem og søt marengs. Du kan lage både sukkerbrød og is selv - eller kjøpe det på butikken, alt etter hva du har tid til. God blir kaka uansett, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.

 

 

Enten du lager iskremen selv eller kjøper ferdig, kan du tilsette den smaken du liker i isen. Multesyltetøy gir en deilig smaksbalanse opp mot den søte marengsen. 

 

Fjelleng Hansen mener iskaken med marengslokket er den ultimate desserten, både fordi den er flott å se på og har smaker de fleste liker, men også fordi mye kan lages i forkant. Det er en liten luksus når man har gjester.

 

-Her pakker man sukkerbrød rundt iskrem, i en iglo-form, og så legger man en kappe med marengs rundt. Klapp gjerne lett på marengsen med paletten for å lage fine topper, som vindfokket snø.  Marengsen er såpass fast at den vil holde formen. Sett kaka i fryseren, så er det bare sjarmøretappen igjen før servering, sier hun.

 

Flammeshow for gjestene

Ta kaken ut i tide til at sukkerbrødet tiner litt, og bruk en gassbrenner for å gi marengsen en gyllen farge. Du kan også sette kaken raskt under grillelementet i ovnen, men følg godt med, slik at den ikke svir seg. Sett kaken på et serveringsfat, og finn frem likør eller cognac.

 

-Med flambering er det mulighet til å både briljere og imponere, så gjør gjerne dette foran gjestene. Sørg for god klaring til folk og servietter før du flamberer. Varm opp likør eller cognac på middels varme i en liten kjele. Hell forsiktig likøren eller cognacen over kaken og tenn på med en fyrstikk, sier Fjelleng Hansen.

 

Etter en liten stund, slukner flammene og det er bare å nyte den deilige desserten. Om du ikke har lyst å flambere, kan du stikke stjerneskudd i kaka for fest-effekten.

 

Anette Fjelleng Hansen, klokk i MatPrat, mener iskaken med marengslokket er den ultimate desserten, både fordi den er flott å se på og har smaker de fleste liker, men også fordi mye kan lages i forkant. Det er en liten luksus når man har gjester.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev