Matnytt Frida Ronge – Nordisk sushi

Frida Ronge – Nordisk sushi> inspirerende tips og fengende oppskrifter

I Norge er vi så heldig at vi har tilgang på verdens beste fisk. Fisk er godt, det er sunt og det er lett å tilberede. Likevel har terskelen vært høy for å lage sushi på egen hånd.

Det vil den svenske stjernekokken Frida Ronge gjøre noe med.

 

 

I Nordisk sushi viser hun hvor lite som skal til for å lage sushi eller andre japanskinspirerte retter tilpasset nordiske råvarer.  

 

 

I boken finner du flere oppskrifter på den vanligste sushivarianten, nigiri, samt en mengde oppskrifter på maki, sashimi, temaki og sushi bowls. Hva med å bytte ut fredagstacoen med sushitaco – temaki som det kalles i Japan – servert i wontonark og med fritt valg av ingredienser som i en vanlig taco?

 

 

I tillegg til retter med fisk og skalldyr får du også oppskrifter på retter med kjøtt, grønnsaker og sopp, samt noen fristende søte desserter. 

 

Frida Ronge er en prisvinnende og erfaren kokk som i alle år har spesialisert seg på fisk. Hun har vært kjøkkensjef på Råkultur i Stockholm, grunnla vRå restaurant i Gøteborg og har siden 2017 vært Culinary Director på TAK i Stockholm. Hun var også med i Kockerarnas kamp på TV4 i 2021. Fra 1. september 2022  har nordmenn kunnet oppleve hennes kokkekunster  i hennes nyåpnede  restauranten TAK Oslo på det nye storhotellet Sommerro på Solli Plass i Oslo.

 

 

 

Pris kr 399,-.

Forlaget Press

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev