Matnytt Frossen lykke!!

Frossen lykke!! >

Hva er vel mer tradisjon enn pølser og is på 17 mai og slik har det vært i generasjoner selv om mye annet endrer seg. Nå er det fortrinnsvis barn som er isfolket men mange voksne er også is- elskere og  denne dagen kan vi godt fråtse litt ekstra i smaker og kalorier.

Her har vi noen forslag til is og sorbeter som passer godt til dessert eller nytes alene når det måtte passe på nasjonaldagen.

 

 

Det meste av delene i oppskriftene kan lages i forveien og man kan fint anrette dem enklere og som man vil. Husk å ta opp is og sorbet litt før den skal serveres slik at det blir lett å lage fine queneller og at den blir blank og delikat.

 

 

Til en god is er det nesten ingen begrensning på hva som passer som tilbehør. Alt fra sjokolade, nøtter, frukt og bær - couliser, kjeks,kaker, marengser og mye mer. Her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv gjerne med noen nye utradisjonelle smaker.

 

Du finner mange spennende oppskrifter i appetitt.no/oppskrifter og her er noen forslag > 

Jordbærmascarpone delight

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter

 

Fransk vaffel, pistasjis og profiterolsaus

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/fransk

 

Kvede og brun geitost

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter

 

Bringebærsorbet, vaniljeskum og marengs

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/bringebarsorbet

 

Sjokolademousse, kirsebærsaus og hasselnøttis

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/sjokolademousse

 

Lakris-is med kirsebær

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/lakris

 

«Coupe bayadère»- Alain Ducasse

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/coupe

 

Peanøttsmør «Magnumiskrem» med tranebærgelé

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/peanottsmor

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev