Matnytt Geitmyra presenterer

Geitmyra presenterer> Michelinmagi på AKS

Torsdag 27. februar skal mesterkokk Even Ramsvik holde kokkekurs for AKS-ansatte i Osloskolen. En oppgave han tar på dypeste alvor. Ikke minst med tanke på de 300 utålmodige matkritikerne han skal servere.

 

- Jeg er faktisk litt stressa jeg. Det her er viktige greier, sier Even.

 

På Geitmyraprosjektet «Læringsrik Mat» lærer AKS ansatte å lage mat som er bra for elevene, sammen med elevene. Kommende torsdag skal ansatte fra fem aktivitetskoler i Oslo ha Even som læremester. 

– Dette er en kjempemulighet. Kanskje jeg kan vise de ansatte noe de ikke har sett før? Og så håper jeg at vi får til å skape en matopplevelse for barna.

 

Even er en av Norges beste kokker. Han har vært på kokkelandslaget, drevet topprestauranten Ylajali frem til Michelinstjerne, og er nå medlem av restaurantgruppen Lava Oslo. På torsdag må han jobbe med de samme budsjettene som de fleste aktivitetsskoler i Oslo har å rutte med. Han sier han har stor respekt for den ufordringen ansatte møter daglig når de skal planlegge og lage mat til hundrevis av barn.

 

– Ja, jeg kjenner på den utfordringen selv også, når jeg skal holde dette kurset. Som fagperson er jeg så vant til å gå inn på et stort kjøkken og bare kunne fokusere på smak og opplevelser. De som lager mat på AKS/SFO jobber under helt andre rammer og har en haug med restriksjoner.

 

Jeg har masse forståelse for at det av og til kan føles uoverkommelig. Da skjønner jeg ønsket om å ty til tomatsuppe på pose.

 

Derfor skal Even lære bort noen av sine beste triks.

– Jeg vil vise dem noen smarte og nytenkende valg. Hacks, hemmeligheter og gode teknikker som er lette å bruke og som kan gjøre en stor forskjell.

 

Det er ikke noen vits at jeg gir fra meg noe som ikke de ansatte kan bruke videre.

 

Torsdagens VIP-gjester er elevene ved Hasle aktivitetsskole. Selv om en av dem tilfeldigvis er Evens egen sønn, er 300 sultne små matkritikere med lopper i blodet litt utenfor hans vanlige gjesteklientell.

 

Even sier han har pønsket mye på hva han skal lage og innrømmer at han er spent på responsen.

– Det er en myte at barn er så kresne, men samtidig er de knusende og subjektivt ærlige på hva de liker. Det blir nådeløst. Men også spennende.

 

Han sier det viktigste med å få barn til å like mat er at den er vellaget.

– Det skal jo være sunt, men ikke smake «sunt». Det må trigge en form for nysgjerrighet og et ønske om å prøve noe de ikke har smakt før.

 

Samtidig må det være noe som man klare å gjenskape i hverdagen.

 

Men selv om maten Even lærer bort skal være lett å lage på enhver AKS/SFO, utelukker ikke det litt stjernestøv og Michelinmagi.

 

– Det er jo slik som oppstår litt av seg selv. Det kan godt hende jeg kommer på noe underveis der vi tenker, Ooiiii, det der er jo dritkult. Akkurat dette skal vi gi til barna!!!

 

 

«Michelinmagi på AKS» holdes på Hasle Aktivitetskole torsdag 27.februar 10.00-14.30

 

For spørsmål og informasjon ta kontakt med 
PROSJEKTANSVARLIG
Anna Frøslev Werenskiold
40924597 // Anna@geitmyra.no

 

KOMMUNIKASJONSANSVARLIG:

Kjersti Eidem Dyrhaug
97650774 // Kjersti@geitmyra.no

 

 

Læringsrik mat: 

Resultatene er formidable. Samtlige skoler vi har vært på har mangedoblet inntaket av fisk og grønnsaker. Hvis du vil vite mer om hva vi har fått til kan du se rapporten her: https://readymag.com/u2300103771/1698189/

 

Hittil har ti Osloskoler gjennomført prosjektet Læringsrik mat. Tre skoler står for tur våren 2020. Prosjektet fortsetter og skal nå utvides via Geitmyras matkultursentre i Ringsaker og Kristiansand.

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev