Nyhet
Matnytt Ny kokebok fra alle gryters far!

Ny kokebok fra alle gryters far!>

I mesterkokk Ole Martin Alfsens overflødighetshorn av en kokebok får du over 100 oppskrifter på fantastiske retter til hverdag og fest, som alle kan lages i én gryte – mens du gjør noe annet. De kalles både gryterett og «one pot wonder», og er en genial måte å lage mat på. Her finner du enkle, utsøkte, gode og smaksrike retter, alle med tidsbruk og drikketips.

 

 

Det er også forslag til variasjoner og tilbehør. Det finnes ikke noe mer lettvint enn å lage alt i én gryte eller form, og da har du supergod mat til både travel hverdag, fest og søndagsmiddagen.

 

 

I denne boka er det mye godt spise for alle smakssanser og for ulike smaksløker men det mest fascinerende er Ole Martin sin kreativitet som gjør at rettene blir så fristende og spennende. Dette er en kokk som har full kontroll på hva han holder på med. Dette er kongen over gryta og her er det god smak og lang erfaring som leder an. En kokebok til å stole på og som gir deg de beste matopplevelsene til gjentakelse.

 

 

I en jungel av kokebokutgivelser er det godt å kunne lene seg på kokker og fagfolk som virkelig kan sine saker. Men over til selve boka. Her er alt med men sammenfallende for alle rettene er at de lages i en intim gryte eller form som gjør at smakene setter seg så godt og at magien skjer i  formen, cocotten eller gryta. Langkokt eller langstekt -alt ettersom. Kjøttet heises opp og sjyen eller sausen med grønnsaker og alt det andre gode som har satt smak på retten og som har fantastisk egensmak følger med.

 

 

Dette må være den ulitimate måten å lage mat på. Alle kan få dette til med den rette veiviser, ved å smake til underveis og eksperimentere forsiktig. Tar du for mye av noe kan du justere med noe annet men det kan fort også bli mislykket. Da går hele gryta feil vei. Derfor er denne boka så nyttig og nødvendig.

Ole Martin sin kunnskap her gjør han til «alle gryters far».

 

 

Boka er enkelt delt opp i forskjellige kapitler og serverer 101 oppskrifter som Ole Martin hevder gjør seg selv. Her kan du lese deg opp litt før du går i gang med hver rett og som han selv sier er ingenting hugget i stein- I tillegg til utførlige oppskrifter og innspill får du også tips om drikke til maten og et eget kapitel med desserter.

 

 

 

Boka er ment for både hverdag og fest – til å drøye en ensligboers middager, familiens samlingspunkt og selskapets midtpunkt satt rett på bordet. Kan neppe bli bedre en dette. Så grav frem ildfaste gryter og former og se over kjøleskap og fryser.

 

 

Kjøp boka som basis, lag en plan på hvilke gryter du vil lage og bli en ihuga gryte- elsker du også. Kan love deg at du blir hekta!Det er Sigurd Fandango som har tatt bildene og Kagge Forlag som utgir den. Prisen er kr 419.-,

 

 

 

Ole Martin Alfsen

Ole Martin Alfsen er en norsk kokk og vinkelner. Han har lang fartstid i restaurantbransjen, er kjent fra flere matprogrammer på TV, ikke minst fra 4-stjerners middag på TVNorge. Der har han vært fast ekspertkommentator siden 2009. Han har gitt ut flere kokebøker og har skrevet om mat og vin i aviser og tidsskrifter.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev