Matnytt Håper på medalje i VM

Håper på medalje i VM>

Bilde ovenfor:  Xiao Juan Peng, Viktoria Gravdal og Rikke Rosnes

 

I oktober skal det norske konditorlandslaget skal være med å konkurrere i VM for første gang. De har fortsatt til gode å vinne en internasjonal medalje, og er virkelig tente på å få det til denne gangen.

På grunn av pandemien har Iba-messen i München og iba UIBC Cup ikke vært arrangert siden 2018. Da tok det norske bakerlandslaget en tredje plass. Bakerne vant også bronse i VM, Coupe du Monde de la Boulangerie, i 2022, så nå er det endelig konditorene sin tur til å slippe til.

 

Det Norske Baker- og Konditorlandslaget 2023.

 

Superlag

Det er Xiao Juan Peng fra Naustdal Dampbakeri og Viktoria Gravdal fra Sola Strand Hotel som skal konkurrere for det norske laget. Peng laget showpiece da bakerlandslaget tok bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie, og hun bruker mye av erfaringen fra mesterskapet i fjor i oppkjøringen til VM. Gravdal er første års utøver på konditorlandslaget, men var med som rekrutt i 2022. Hun har tidligere konkurrert i Rogalandsmesterskapet, og kom på 1. plass der i 2020.

 

Xiao Juan Peng

 

- Xiao og Viktoria utfyller hverandre veldig godt, og de har funnet en rutine som gjør at samarbeidet mellom dem går strålende. I tillegg trives de i hverandres selskap, noe som er en stor fordel når man jobber så tett som det de gjør i oppkjøringen til et VM. De er begge to utrolig gode på det de driver med, og jeg tror vi skal klare oss ganske bra, sier hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas.

 

Viktoria Gravdal

 

Dyreriket

Hege Andersen (Sikus Renaa) er lagtrener for konditorene og har ansvaret for treningsopplegget deres. Andersen har lang fartstid på Landslaget, både som utøver og trener. Hun har et klart mål om medalje. – Vi skal ha medalje i år, sa Hege på første treningssamlingen i 2023. Tema for konkurransen er dyreriket, eller "The Animal World", og Hege, Xiao og Viktoria har samarbeidet om alle detaljer. Både smaker, konsistenser, former og presentasjoner er viktige i konkurransen og teamet på tre har hatt et godt samarbeid for å komme frem til resultatet.

 

Nå sitter alt som det skal, men det blir jo alltid litt småjusteringer frem mot konkurransen. Det er veldig kjekt å være med på dette, for jentene er så ivrige. De legger ned utrolig mye treningsinnsats, og de har så mye arbeidsglede. Jeg har aldri sett maken. I tillegg er de så positive. Det er ikke noe sutring eller klage, de er veldig lette å være rundt, sier Andersen. Utøverne skal lage 1 x 2 kake, 3 x 10 petit four, 3 x 10 konfekt 2 x 3 marsipanfigurer, 10 stk. bakst (wiener eller cookie) og showpiece. Mens Xiao har ansvar for showpiecen, skal Viktoria lage alt det andre.

 

Letter med sjokoladeskulptur

Å lage sjokoladeskulptur er generelt litt lettere enn brødskulptur, mener Xiao. - Sjokolade er mer temperatursensitivt, men fordelen er at det kan limes sammen igjen med sjokolade om det er noe som knekker eller blir ødelagt, det går ikke med brød. Ulempen er når vi skal flytte skulpturen etter at den er ferdig, for en sjokoladeskulptur er mye tyngre enn en brødskulptur, sier medaljevinneren fra Coupe du Monde de la Boulangerie 2022.

 

Og også i år er VM-medalje et mål. Vi har øvd masse, både Viktoria og jeg. Utenom samlingene med landslaget, har vi trent mye på fritiden. Nå er det helt klart hvordan alt skal se ut og hvordan det skal henge sammen. Det er ikke noe som mangler nå, nå er det bare samkjøringen som skal perfeksjoneres. Det er veldig sterke land vi skal konkurrere mot, og vi er begge nokså ferske i konkurransesammenheng, men vi håper absolutt på en VM-medalje, sier Xiao forventningsfullt.

 

Og så får vi se om det går an å ta VM-medalje i to forskjellige fag år etter år. – Det går jo an å drømme, det er lov det! Det skal uansett bli godt å bli ferdig, sier Xiao.

 

Tøff konkurranse

Om en drøy måned braker det løs, og det norske laget skal i ilden 25. og 26. oktober. Motstanderne er Korea, Taiwan og Tyskland. - Det blir en tøff konkurranse. De asiatiske landene har profesjonelle utøvere som ikke gjør annet enn å trene på landslaget. Til sammenligning har våre utøvere fulltidsjobber og trener på fritiden, sier Dale Aas.

 

Både utøvere og trenere er virkelig motiverte for å vinne en medalje i år. Med tredje plass i Coup du Monde de la Boulangerie i fjor, viste bakerne at det absolutt er mulig for det norske landslaget å hevde seg i verdenstoppen.

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev