Nyhet
Matnytt Her er de nye kokkelandslagene

Her er de nye kokkelandslagene> for perioden 2021-2025

Her er de nye kokkelandslagene, NKL for perioden 2021-2025

 

Hele 33 toppkvalifiserte fagfolk skal representere Norge i ulike aktiviteter og konkurranser.

I de neste fire årene skal de jobbe målrettet for å videreutvikle sine individuelle ferdigheter, skape trender og innovasjon, forvalte verdens beste råvarer – «Det norske kjøkken».

 

– Norge og resten av verden vet hvilke resultater de norske kokkelandslagene oppnådde i kokke-OL 2020. Norge vant seks OL-gull i ulike kategorier og fem OL-sølv i ulike kategorier, der den gjeveste av alle uten tvil er OL-gullet («Winner over all»)

 

– Norge skal ikke bare forsvare sin posisjon. Alle tre landslagene skal bli bedre på flere områder, og vi skal utvikle en ny generasjon konkurransekokker, som vet å forstå betydningen av det grønne skiftet og drive et bærekraftig kjøkken. Norge har verdens beste råvarer fra havet, fra innlandet, fra fjellene og den arktiske naturen. De norske kokkelandslagenes identitet skal tydelig preges av råvarene og vår kultur, sier president i NKL, Kim-Håvard Larsen.

 

– Da vi i fjor høst hadde en audition med uttak av nye medlemmer til den kommende fireårs-perioden, hadde over 90 faglærte kokker vist interesse og søkt om en plass på de norske kokkelandslagene. Til utvelgelsesaktiviteten kom 28 ambisiøse, faglærte kokker med sin signaturrett. I tillegg fikk alle en lik, ukjent oppgave de måtte løse der og da, forteller Manager Gunnar Hvarnes.

- Den klare ambisjonen er at vi i neste års VM skal ha alle lagene på pallen - det er det målet vi jobber mot.

 

 

De norske Kokkelandslagene:

 

Kokkelandslaget

Manager Gunnar Hvarnes

 

Sebastian Myhre - kaptein

 

Kåre Andre Hjartholm – Visekaptein – fra Askøy – jobber for Søtt og Salt i Bergen

 

Tonje Torvanger – Visekaptein – fra Sogndal – jobber på Statholdergaarden i Oslo

 

Kristoffer Westvik Lofnes - kokk – fra Måløy - jobber på Kulinarisk Akademi

 

Filip A. Bendi - kokk – fra Sandnes – jobber for Thon Hotels

 

Aron Espeland – kokk - Brasserie France Oslo

 

Kim Iamram – kokk - fra Sandnes – er i Team CAP

 

Jostein Torgersen– kokk - fra Bærum

 

Toum Ditthideth – Pastry Chef - fra Trondheim – jobber for Credo i Trondheim

 

Åshild Lerbak – Pastry Chef - fra Trysil – selvstendig næringsdrivende 4 makroner på Hamar

 

Katrine Åsnes Gjesdal – Pastry Chef - fra Jølster – dessertkokk på Rest. Klostret i Oslo

 

 

Kokkelandslaget – junior

 

Andreas Myhrvold – kaptein – fra Kristiansand – Bor i Sandnes – jobber for Matfylket Rogaland

 

Jon Erlend Matre – visekaptein – fra Tromsø – jobber på Stock spiseri og drikkeri i Oslo

 

Håvard Onsøyen – kokk – fra Molde – jobber på Statholdergaarden i Oslo

 

Martine Espeland – kokk - fra Bryne – jobber for Restaurant Michaels i Oslo

 

Andreas E. Fjellheim – kokk - fra Aurskog – jobber på Restaurant Arakataka i Oslo

 

Even Strandbråten Sørum – kokk - fra Bagn i Valdres – jobber for tiden i Team CAP (commis for Christian A. Pettersen i Bocuse d’Or)

 

Robert Haugen – kokk - fra Bjørkelangen – jobber for Centropa i Oslo

 

Benjamin Granerud – kokk - fra Oppegård – jobber for Fyr Bistronomi

 

Christoffer Greiner Fallet – kokk - fra Flatdal – jobber for Rest/Vaaghals

 

Johanna Magdeli Utvær – kokk – fra Barmen – jobber for matmagasinet i Stavanger

 

Tobias Gabrielsen – kokk - fra Kirkenes – jobber for restaurant Stallen i Oslo

 

 

Kokkelandslaget Community Catering

 

Inger Renathe Østmo - kaptein - fra Lødingen

 

Grethe Rafaelsen – kokk - fra Skjervøy – jobber på Universitetssykehuset NN i Tromsø

 

Pål Anda – kokk - fra Stavanger - jobber for Stavanger Universitetssykehus

 

Tore Stalsberg – kokk - fra Lillehammer – jobber for Scandic Maritim i Haugesund

 

Panupong Phengphen – kokk - fra Trondheim – jobber på Kvikne Hotell

 

Karoline Trondsen – kokk - fra Enebakk – jobber for Kreativ Catering i Oslo

 

Anette Myrhagen – kokk – fra Oslo – jobber for Kreativ Catering i Oslo

 

For første gang har NKL utnevnt en kvinnelig kaptein for et norsk kokkelandslag. Inger Renathe Østmo har vært med på «Kokkelandslaget Community Catering» fra starten i 2018, og deltok i kokke-OL i 2020. Hun var også med i det første kantine-NM, som ble arrangert i 2017. Hun er til daglig fagansvarlig kjøkkensjef i ISS. Østmo er fra Lødingen i Nordland, gikk læretiden på Restaurant Du Verden i Svolvær, og har siden 2015 arbeidet og bodd i Oslo.

 

 

Medhjelpere

Trym Karlsen - fra Sørumsand - lærling på Rest. Vaaghals i Oslo

 

Alvilde Sandnes – fra Oslo - lærling på Fyr Bistronomi i Oslo

 

Martin Greni – fra Hurdal – lærling hos Brimiland i Vågå

 

 

 

Les mer på > 

nkl.no/blog/nkl-norges-tre-nye-kokkelandslag-2021-2025

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev