Her er de nye kokkelandslagene, NKL for perioden 2021-2025
Hele 33 toppkvalifiserte fagfolk skal representere Norge i ulike aktiviteter og konkurranser.
I de neste fire årene skal de jobbe målrettet for å videreutvikle sine individuelle ferdigheter, skape trender og innovasjon, forvalte verdens beste råvarer – «Det norske kjøkken».
– Norge og resten av verden vet hvilke resultater de norske kokkelandslagene oppnådde i kokke-OL 2020. Norge vant seks OL-gull i ulike kategorier og fem OL-sølv i ulike kategorier, der den gjeveste av alle uten tvil er OL-gullet («Winner over all»)
– Norge skal ikke bare forsvare sin posisjon. Alle tre landslagene skal bli bedre på flere områder, og vi skal utvikle en ny generasjon konkurransekokker, som vet å forstå betydningen av det grønne skiftet og drive et bærekraftig kjøkken. Norge har verdens beste råvarer fra havet, fra innlandet, fra fjellene og den arktiske naturen. De norske kokkelandslagenes identitet skal tydelig preges av råvarene og vår kultur, sier president i NKL, Kim-Håvard Larsen.
– Da vi i fjor høst hadde en audition med uttak av nye medlemmer til den kommende fireårs-perioden, hadde over 90 faglærte kokker vist interesse og søkt om en plass på de norske kokkelandslagene. Til utvelgelsesaktiviteten kom 28 ambisiøse, faglærte kokker med sin signaturrett. I tillegg fikk alle en lik, ukjent oppgave de måtte løse der og da, forteller Manager Gunnar Hvarnes.
- Den klare ambisjonen er at vi i neste års VM skal ha alle lagene på pallen - det er det målet vi jobber mot.
De norske Kokkelandslagene:
Kokkelandslaget
Manager Gunnar Hvarnes
Sebastian Myhre - kaptein
Kåre Andre Hjartholm – Visekaptein – fra Askøy – jobber for Søtt og Salt i Bergen
Tonje Torvanger – Visekaptein – fra Sogndal – jobber på Statholdergaarden i Oslo
Kristoffer Westvik Lofnes - kokk – fra Måløy - jobber på Kulinarisk Akademi
Filip A. Bendi - kokk – fra Sandnes – jobber for Thon Hotels
Aron Espeland – kokk - Brasserie France Oslo
Kim Iamram – kokk - fra Sandnes – er i Team CAP
Jostein Torgersen– kokk - fra Bærum
Toum Ditthideth – Pastry Chef - fra Trondheim – jobber for Credo i Trondheim
Åshild Lerbak – Pastry Chef - fra Trysil – selvstendig næringsdrivende 4 makroner på Hamar
Katrine Åsnes Gjesdal – Pastry Chef - fra Jølster – dessertkokk på Rest. Klostret i Oslo
Kokkelandslaget – junior
Andreas Myhrvold – kaptein – fra Kristiansand – Bor i Sandnes – jobber for Matfylket Rogaland
Jon Erlend Matre – visekaptein – fra Tromsø – jobber på Stock spiseri og drikkeri i Oslo
Håvard Onsøyen – kokk – fra Molde – jobber på Statholdergaarden i Oslo
Martine Espeland – kokk - fra Bryne – jobber for Restaurant Michaels i Oslo
Andreas E. Fjellheim – kokk - fra Aurskog – jobber på Restaurant Arakataka i Oslo
Even Strandbråten Sørum – kokk - fra Bagn i Valdres – jobber for tiden i Team CAP (commis for Christian A. Pettersen i Bocuse d’Or)
Robert Haugen – kokk - fra Bjørkelangen – jobber for Centropa i Oslo
Benjamin Granerud – kokk - fra Oppegård – jobber for Fyr Bistronomi
Christoffer Greiner Fallet – kokk - fra Flatdal – jobber for Rest/Vaaghals
Johanna Magdeli Utvær – kokk – fra Barmen – jobber for matmagasinet i Stavanger
Tobias Gabrielsen – kokk - fra Kirkenes – jobber for restaurant Stallen i Oslo
Kokkelandslaget Community Catering
Inger Renathe Østmo - kaptein - fra Lødingen
Grethe Rafaelsen – kokk - fra Skjervøy – jobber på Universitetssykehuset NN i Tromsø
Pål Anda – kokk - fra Stavanger - jobber for Stavanger Universitetssykehus
Tore Stalsberg – kokk - fra Lillehammer – jobber for Scandic Maritim i Haugesund
Panupong Phengphen – kokk - fra Trondheim – jobber på Kvikne Hotell
Karoline Trondsen – kokk - fra Enebakk – jobber for Kreativ Catering i Oslo
Anette Myrhagen – kokk – fra Oslo – jobber for Kreativ Catering i Oslo
For første gang har NKL utnevnt en kvinnelig kaptein for et norsk kokkelandslag. Inger Renathe Østmo har vært med på «Kokkelandslaget Community Catering» fra starten i 2018, og deltok i kokke-OL i 2020. Hun var også med i det første kantine-NM, som ble arrangert i 2017. Hun er til daglig fagansvarlig kjøkkensjef i ISS. Østmo er fra Lødingen i Nordland, gikk læretiden på Restaurant Du Verden i Svolvær, og har siden 2015 arbeidet og bodd i Oslo.
Medhjelpere
Trym Karlsen - fra Sørumsand - lærling på Rest. Vaaghals i Oslo
Alvilde Sandnes – fra Oslo - lærling på Fyr Bistronomi i Oslo
Martin Greni – fra Hurdal – lærling hos Brimiland i Vågå

Les mer på >
nkl.no/blog/nkl-norges-tre-nye-kokkelandslag-2021-2025